Foto: Publicitātes foto
Darījuma centru "Quadrum" par 156,1 miljonu eiro iegādājās Vācijas nekustamo īpašumu pārvaldnieks "Deka Immobilien", kam Lietuvā jau pieder divi tirdzniecības centri. Kā portālu "Delfi" informē "Newsec", šis ir lielākais darījumu centra iegādes darījums Baltijas valstu vēsturē.

Ēka iepriekš piederēja Norvēģijas kapitāla uzņēmumu grupai "Schage Eiendom AS". Gaidāms, ka pārdošanas darījums tiks noslēgts apmēram divu mēnešu laikā, saņemot Konkurences padomes apstiprinājumu.

"Quadrum" darījumu centrs, kas atrodas Viļņā, ir viens no lielākajiem biroju kompleksiem Baltijas reģionā, kas uzbūvēts trīs posmos 2016.–2019. gadā. A+ klases trīs biroju ēku iznomājamā platība sasniedz 44 tūkstošus kvadrātmetru, bet kopējā platība – 70 tūkstoši kvadrātmetru. Kompleksa trīsstāvu pazemes autostāvvietā ir 700 vietu. Lielākais kompleksa nomnieks ir banka "Luminor", kas aizņem ap trešdaļu "Quadrum" platības. Kopā kompleksā telpas nomā vairāk nekā 35 starptautiski un vietējie uzņēmumi.

Šis darījums ir ļoti nozīmīgs notikums Baltijas valstu nekustamo īpašumu tirgū – viens no Eiropas lielākajiem nekustamo īpašumu investoriem ir atgriezies reģionā pēc vairāk kā divdesmit datu pārtraukuma. "Quadrum" ir pirmais "Deka Immobilien" iegādātais darījumu centrs Lietuvā. Uzņēmums 2007. gadā nopirka "BIG" tirdzniecības centru Viļņā un 2008. gadā – tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā.

Kā stāsta pārdevēja konsultanta sabiedrības "Newsec" pārstāvis Andrjus Švolka, vietējo un starptautisko investoru interese par iespēju iegādāties darījumu centru "Quadrum" liecina par mūsu tirgus pieaugošo likviditāti un apstiprina pieņēmumu, ka jaunās paaudzes biroju ēkas labās vietās ir investoru iekārojamākie mērķi.

"Newsec" ir starptautisks nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums, dibināts 1994. gadā Zviedrijā, darbojas septiņās Ziemeļeiropas un Baltijas valstīs, tā sniegto pakalpojumu spektrā ir visas komerciālā NĪ pakalpojumu jomas. "Newsec" ir starpnieks investīciju un nekustamā īpašuma darījumos, kā arī nomājot un pārdodot komerciālo NĪ, sniedz NĪ pārvaldības pakalpojumus, pārstāv klientu intereses, attīstot jaunus vai jau esošus projektus.

Uzņēmums sniedz licencētus īpašuma un uzņēmumu vērtēšanas pakalpojumus, tam ir lielākā tirgus pētījumu un analītikas nodaļa Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs. Daudzpusīgais sniegto pakalpojumu spektrs nodrošina augstāko sniegto pakalpojumu kvalitāti un kompetenci. "Newsec" eksperti strādā atbilstoši RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) standartiem un ievēro tādus darbības principus kā pārredzamība, atbildība, nepārtrauktība, stabilitāte. Uzņēmums ir arī BNP (Paribas Real Estate) alianses loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!