Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijā joprojām ir liels nelegālā metāllūžņu tirgus īpatsvars, kas rada negodīgas konkurences vidi, sarunā ar "Delfi Bizness" norāda metāllūžņu savākšanas un pārstrādes uzņēmuma "Tolmets" pārstāvji.

Lielākais SIA "Tolmets" metāllūžņu iepirkšanas tirgus ir Latvija, bet galvenais peļņas avots – metāllūžņu pārstrādes produktu eksports divos virzienos.

Lielākais SIA "Tolmets" metāllūžņu iepirkšanas tirgus ir Latvija, bet galvenais peļņas avots – metāllūžņu pārstrādes produktu eksports divos virzienos.

"Delfi Bizness" bija iespēja iepazīties ar to, kā funkcionē vērienīgais metāllūžņu bizness Rīgā, Granīta ielā.

"Tolmets" dibināts tālajā 1999. gadā. Uzņēmuma īpašnieki kopš dibināšanas nav mainījušies. "Tolmets" pieder Vladimiram Carkovam un Jurijam Homutovam, kuri reģistrēti kā patiesie labuma guvēji, kā arī Robertam Ivanovam.

Kā rāda "Lursoft" pieejamā informācija, Carkovs un Homutovs ir patiesie labuma guvēji vairāk nekā  desmit uzņēmumos Latvijā. 

Ja atskatās pagātnē, "Tolmets" savu darbību uzsāka, orientējoties uz sadarbību ar tolaik Latvijā strādājošo metāllūžņu pārstrādātāju "Liepājas metalurgs", ar mērķi kļūt par tā galveno izejvielu nodrošinātāju. Pēc "Liepājas metalurga" sabrukuma "Tolmets" bija spiests pārorientēties uz metāllūžņu piegādi pārstrādātājiem citviet, un 99% no pārstrādātās produkcijas šobrīd nonāk eksportā.

"Tas nebija viegli, bet rezultāti ir," jaunu tirgu atrašanas procesu vērtē uzņēmuma galvenā ekonomiste Tatjana Zinkeviča.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!