Foto: LETA

VEF Kultūras pils rekonstrukcija notiek atbilstoši plānam, un atjaunotā ēka ekspluatācijā tiks nodota oktobrī, informē Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Pirmdien darbu gaitu klātienē apsekojis arī pilsētas mērs Nils Ušakovs (S), kurš pēc rekonstrukcijas beigām sola, ka tiks īstenoti apkārtnes labiekārtošanas darbi.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāde "VEF kultūras pils" ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Ēka ir celta laika posmā no 1951. līdz 1960. gadam. Tās kopējā platība ir 6878 kvadrātmetri. Iekšējais plānojums un piecu telpu interjera apdare ir valsts nozīmes mākslas piemineklis. VEF Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960. gada 1. martā un tajā ir vairāk nekā 50 māksliniecisko kolektīvu, studiju un interešu klubu, kuros darbojas ap 3000 cilvēku, informē dome.

VEF kultūras pils rekonstrukcija un restaurācija tika uzsākta pērnā gada maijā. Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA "Velve", projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Kā vēsta aģentūra LETA, rekonstrukcija izmaksās 12,1 miljonu eiro.

Pēc rekonstrukcijas darbu pabeigšanas kultūras pils lielajā zālē būs 805 skatītāju vietas, tajā skaitā 18 cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Mazajā zālē ir paredzētas 97 vietas un trīs vietas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Savukārt radošo kolektīvu telpās vienlaicīgi varēs atrasties ap 400 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!