Foto: "top!"/Publicitātes
Durvis vēris lielākais pārtikas veikals Viļānos – jauns veikals "top!" Raiņa ielā, kopumā nodrošinot 22 darba vietas 477 m2 lielā tirdzniecības zālē, kā arī ražošanas cehā.

Veikala telpu rekonstrukcija tika uzsākta 2020. gada nogalē. Projekta īstenotājs ir veikalu tīkla "top!" partneris SIA "Pārtikas Veikalu Grupa".

Veikala telpas tiek nomātas. Viļānos šis ir šobrīd pirmais un vienīgais veikals "top!".

"Strādājam pie tā, lai nākotnē varētu nodrošināt preču piegādi attālināti arī no Viļānu veikala "top!"," pastāstīja veikalu tīkla mārketinga direktore Ilze Priedīte. "Preču piegāde Rīgā un reģionos ļoti atšķiras braucamā attāluma un klientu skaita dēļ vienā ģeogrāfiskā lokācijā, taču meklējam dažādus risinājumus, lai šo pakalpojumu varētu nodrošināt. Vienā brīdī tas nav ne rentabli tirgotājam, ne izdevīgi pircējam, tāpēc ir jāatrod efektīvākais risinājums, lai pircēji ir apmierināti ar cenas un ieguvuma attiecību," viņa skaidroja.

Jautāta, kāda ir pandēmijas ietekme uz veikalu tīkla darbību, Priedīte teic: "Raugoties uz visu veikalu tīkla "top!" darbību, pandēmijas dēļ vairāki attīstības projekti ir iekavējušies. Aizkavēšanās ir novērojama arī, jo kavējas iekārtu piegāde un rodas citi šķēršļi, kas saistīti ar Covic-19 ietekmi. Kopumā gan skatāmies uz biznesa attīstību pozitīvi un esam iecerējuši veikalu renovācijas projektus, energoefektīvu iekārtu un apgaismojuma nomaiņu, kā arī plānojam veikt veikalu telpu kosmētiskos remontus."

"Biznesa rezultāti līdz šim ir bijuši veiksmīgi. Aizvadīto 2020. gadu esam noslēguši ar 10% pieaugumu, un arī janvāris uzrāda apgrozījuma 7% pieaugumu," viņa informēja.

Atbildot uz jautājumu, kā vērtē valdības lēmumus, kas skar tirdzniecības nozari, Priedīte sacīja: "Vērtējot kopumā, visi lēmumi nav bijuši konsekventi. Tajā pat laikā ticam, ka lēmumu pieņemšanas procesā galvenais mērķis ir vīrusa izplatības ierobežošana. Tāpēc mēs pildām savu lomu kopējā Covid-19 izplatības mazināšanā un strikti ievērojam visas mazumtirgotājiem noteiktās prasības, kā arī aicinām un informējam pircējus par ievērojamajām drošības normām."

SIA "Pārtikas veikalu grupa" ir 100% vietējais uzņēmums ar Latvijas kapitālu un viens no veikalu tīkla "top!" 12 partneriem. Kopumā SIA "Pārtikas veikalu grupa" atvēris septiņus veikalus "top!" un divus "mini top!" astoņās Latvijas pilsētās – Cesvainē, Ilūkstē, Krāslavā, Lubānā, Maltā, Preiļos, Varakļānos, Zilupē un tagad arī Viļānos.

Veikalu tīkls "top!" ir Latvijas uzņēmējiem piederošs veikalu tīkls. Ar preču zīmi "top!" Latvijā šobrīd darbojas 200 pārtikas veikali, kas pieder 12 vietējiem uzņēmumiem: SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", AS "Roga-Agro", SIA "G.A.L.", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".

Kopumā tiek nodrošināts vairāk nekā 4000 darbavietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!