Foto: DELFI
Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pieņēmis lēmumu apturēt būvdarbus bijušajā Tabakas fabrikā Miera ielā, kurus veic SIA "RBSSKALS Būvvadība", portālam "Delfi" apstiprināja VNĪ Komunikāciju daļas vadītāja Jolanta Grāmatniece.

Saskaņā ar viņas teikto būvnieks nepilda savas saistības un iekavējis darbus, tādēļ līgums ar uzņēmumu ir pārtraukts.

Sākotnēji bijušās fabrikas pielāgošanu Jaunā Rīgas teātra (JRT) vajadzībām bija paredzēts pabeigt šī gada septembrī, bet vēlāk termiņš pagarināts, bet VNĪ vērtējumā šobrīd darbi aizkavējušies tik ļoti, ka iekļauties termiņā vairs neesot iespējams.

Šorīt "RBSSKALS Būvvadība" darbinieki - aptuveni 80 cilvēku - nav ielaisti būvlaukumā, "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Vāverniece.

"Pirmās kārtas darbus vienkārši nebija iespējams laikā pabeigt," portālam "Delfi" skaidro "RBSSKALS Būvvadība" valdes loceklis Kaspars Dombrovskis. Paralēli būvdarbiem nācies veikt ievērojamu apjomu ar otro un trešo kārtu saistītiem darbiem un dokumentāciju.

Uzņēmums 28. jūlijā saņēmis vēstuli par kavējumiem, bet tajā minētajiem faktiem nepiekrīt. VNĪ lūdzis līdz 1. augustam iesniegt aprakstu par to, kā "RBSSKALS Būvvadība" plāno noteiktajā termiņā pabeigt būvniecību, ko kompānija arī esot iesniegusi. Tā paredzējusi paplašināt darbinieku skaitu un izveidojusi precīzu grafiku, kurā darbus noslēgt plānots novembrī.

"Neraugoties uz to, šodien, pulksten 6, bija uzlikts žogs, bet darbinieki stāv dīkstāvē. Netiekam pat pie dokumentiem, kas atrodas teritorijā," saka Dombrovskis.

Viņš apgalvo, ka būvnieks dara visu iespējamo, lai darbus īstenotu līgumā noteiktajā termiņā, lai arī, pēc viņa teiktā, pasūtītājs būtiski kavējies ar dokumentāciju un darbu apsekošanas ekspertīzēm.

Būvdarbu līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

VNĪ savukārt uzsver, ka, veicot regulāru objekta apsekojumu, tas konstatējis, ka pašreizējā būvdarbu izpilde atpaliek no līgumā noteiktā darbu izpildes grafika, tādējādi nenodrošinot būvdarbu pabeigšanu, pieņemšanu ekspluatācijā un nodošanu VNĪ līdz 30. novembrim. Apsekojot objektu, 5. augustā secināts, ka uzņēmējs atkārtoti nepilda saistības, būvlaukumā netiek nodrošināts plānotais darbinieku skaits, kā arī iekavētie darbi netiek atgūti.

VNĪ informē, ka līdz šī gada 11. augustam uzņēmējs nav iesniedzis līgumsaistību izpildes garantiju.

Šobrīd VNĪ objektā nodrošina apsardzi un, lai saglabātu un pasargātu objektu no trešo personu, nelabvēlīgu apstākļu ietekmes, un veiks objekta konservāciju.

Lai turpinātu darbu pie Tabakas fabrikas ēkas pielāgošanas JRT vajadzībām, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam 63. panta noteikumiem, VNĪ veiks sarunu procedūru par būvdarbu veikšanu objektā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!