Foto: Publicitātes foto

Nord Stream” pirmdien ir pabeidzis cauruļvadu iekšpuses inspekciju, izmantojot pašreiz pasaulē vienīgo šāda veida cauruļvadu pārbaudes iekārtu „PIG - Pipeline Inspection Gauge”, portālu „Delfi” informēja „Nord Stream AG” uzņēmuma pārstāvji.

Lai pārbaudītu cauruļvadu, kas atrodas līdz 200 metru dziļumā uz Baltijas jūras gultnes un saņemtu apstiprinājumu tā tehniskajam stāvoklim, „Nord Stream” īstenoja pašreiz pasaulē vienīgo cauruļvadu pārbaudi no iekšpuses - nosūtot iekārtu „PIG” paralēlo cauruļvadu sistēmā visā 1224 kilometru garumā, sākot no Krievijas līdz Eiropai.

"Nord Stream" ir 1224 kilometrus garš zemūdens cauruļvads, kas pa Baltijas jūras dibenu savieno Viborgas ostu Krievijā ar Greifsvaldes ostu Vācijā. Gāzes pārsūknēšana pa cauruļvadu sākta 2011. gadā. Vienošanos par par šī cauruļvada izbūvi 2005. gadā parakstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins un bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders.  Kopējās investīcijas cauruļvada būvniecībā ir 7,4 miljardi eiro (5,2 miljardi lati).

Gāzesvada projekta lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmums "Gazprom" ar 51% akciju. Vācijas enerģētikas kompānijām "Wintershall Holding GmbH" un "E.ON Ruhrgas AG" pieder pa 15,5% akciju katram, bet Nīderlandes valsts uzņēmumam "N.V. Nederlandse Gasunie" un Francijas enerģētikas uzņēmumam "GDF SUEZ S.A." katram pieder 9% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!