Foto: LETA
Ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam trešdien Parīzē tiekoties ar Eiropas lietu ministru Žanu Leoneti un Nacionālās Asamblejas Eiropas lietu komisijas prezidentu Pjēru Lekiljē, tika pausta Francijas izpratne par Kohēzijas politikas finansējumu un tiešmaksājumu līmeņa izlīdzināšanu Latvijai, informēja ārlietu ministrijas preses un informācijas nodaļa.

Sarunās ar Francijas amatpersonām Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir pārvarējusi finanšu un ekonomisko krīzi pateicoties nacionāli striktai fiskālai disciplīnai un mērķtiecīgām investīcijām attīstībā, kur neatsveramu lomu spēlēja arī Kohēzijas politika. Latvijas ārlietu ministrs pauda nostāju, ka lauksaimniekiem, tirgojot savus produktus vienotā tirgū, svarīgi panākt taisnīgus nosacījumus. Leoneti un Lekiljē sarunu laikā pauda izpratni par Latvijas nostāju nākamās finanšu perspektīvas veidošanā.

Pārrunājot situāciju eirozonā, Francijas amatpersonas pauda atbalstu par Latvijas iestāšanos eirozonā pēc Māstrihtas kritēriju izpildes.

Noslēdzot darba vizīti Francijā, Latvijas ārlietu ministrs E.Rinkēvičs tikās arī ar Francijas prezidenta diplomātisko padomnieku Žanu Davidu Levitu (. Tikšanās laikā pārrunāja Čikāgas samita darba kārtības jautājumu, situāciju Sīrijā un Irānā, kā arī ES – Krievijas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!