Foto: PantherMedia/Scanpix
Gada pēdējā nedēļā Baltijā degvielas cenas nemainījās, un izņēmums bija tikai dīzeļdegvielas cena Lietuvā. Savukārt gadā kopumā cenas ir pieaugušas visā Baltijā, un visstraujākais kāpums bijis Lietuvā, liecina biznesa informācijas portāla BBS apkopotie dati.

95.benzīna cena Lietuvā gada laikā ir kāpusi par 5,3%, seko Latvija ar 3,6% pieaugumu, bet Igaunijā cenas gada laikā ir kāpušas par 2,7%. Līdzīgas tendences bija vērojamas arī ar dīzeļdegvielas cenu - Lietuvā tā gada laikā ir pakāpusies par 2,3%, Latvijā - par 0,4%, bet Igaunijā pat ir piedzīvots kritums par 0,7%. Visaugstākās degvielas cenas šogad Baltijā tika fiksētas aprīlī, kad Rīgā 95.benzīns pat maksāja vairāk par pusotru eiro litrā. Otrs lielākais cenu kāpums tika piedzīvots septembrī.

Šonedēļ visdārgākais benzīns Baltijā bija nopērkams Viļņā, seko Rīga, bet vislētākais benzīns bija nopērkams Tallinā. Savukārt visdārgākā dīzeļdegviela šonedēļ bija Tallinā, otra augstākā cena bija Rīgā, bet vislētākā dīzeļdegviela piektdien bija nopērkama Viļņā.

Latvijā degvielas cenas šajā nedēļā nemainījās. Piektdien Rīgā "Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95. "Ultima" benzīna cena bija 0,959 lati jeb 1,364 eiro litrā, kas ir tikpat cik pirms nedēļas. Nemainījās arī dīzeļdegvielas cena, un piektdien tā bija 0,949 lati jeb 1,35 eiro litrā.

Arī Igaunijā degvielas cenas saglabājās nemainīgas. Piektdien Tallinā 95.benzīns tāpat kā pirms nedēļas maksāja 1,335 eiro litrā, bet dīzeļdegvielas cena saglabājās 1,365 eiro par litru.

Lietuvā mainījās tikai dīzeļdegvielas cena. 95.benzīns "Statoil" degvielas uzpildes stacijās Viļņā piektdien maksāja 4,77 litus jeb 1,381 eiro par litru, kas ir tāpat kā pirms nedēļas. Dīzeļdegvielas cena nedēļas laikā pieauga par 0,2% un piektdien bija 4,53 liti jeb 1,312 eiro par vienu litru.

Autogāzes cena šonedēļ Baltijā mainījās tikai Lietuvā. Viļņā autogāzes cena pieauga par 0,8% - līdz 2,49 litiem jeb 0,721 eiro litrā. Rīgā tāpat kā pirms nedēļas piektdien autogāze maksāja 0,439 latus jeb 0,625 eiro litrā, bet Tallinā autogāzes cena bija 0,77 eiro litrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!