Foto: DELFI Aculiecinieks
Būvniecības uzņēmums "Nacionālo būvkompāniju apvienība" pērn strādāja ar 22,721 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 36,8% vairāk nekā 2010.gadā, un 40,8 tūkstošu latu peļņu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 27%, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka "Nacionālo būvkompāniju apvienība" ir izveidota, lai īstenotu Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības projektu, un uzņēmuma paveiktais no būvniecības sākšanas līdz 2011.gada beigām veido 56,98% no akceptētās līguma summas.

"Nacionālo būvkompāniju apvienības" vadība informē, ka 2011.gadā tika pabeigta jumta hidroizolācijas pirmā slāņa izbūve un sākta jumta sendvičtipa paneļu montāža. Tāpat pagājušogad tika veikti 95% no fasādes norobežojošo konstrukciju montāžas darbiem, kā arī ēkai tika pieslēgta Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" siltumapgādes sistēma, tādā veidā nodrošinot ēkas aizsardzību pret nokrišņiem un atbilstošus apstākļus iekšdarbu izpildei. Uzņēmums pērn arī sāka starpsienu un pacelto grīdu izbūvi, kā arī piekārto griestu montāžu.

Uzņēmuma vadība apliecināja, ka šogad tiks turpināta būvniecības darbu izpilde.

2010.gadā "Nacionālo būvkompāniju apvienība" strādāja ar 16,604 miljonu latu apgrozījumu un 32,1 tūkstoša latu peļņu.

"Nacionālo būvkompāniju apvienību" veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – "Re&Re", "RBSSKALS" un "Skonto Būve". Apvienība dibināta 2008.gada 10.maijā. Tā būvē Latvijas Nacionālo bibliotēku. Saskaņā ar līgumu, kuru valsts aģentūra "Jaunie "Trīs brāļi"" ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008.gada 15.maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu, un to plānots pabeigt līdz 2012.gada 18.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!