Foto: DELFI

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas jeb tā sauktās Gaismas pils infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvniecību par 6,7 miljoniem veiks uzņēmums "LX Grupa", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Iepirkuma līgumcena ir 6 743 928 lati, un "LX Grupas" piedāvājums izvēlēts kā saimnieciski izdevīgākais. Pretendenta piedāvātā līgumcena gan ir lielāka nekā paredzētā – 6,32 miljoni latu.

Konkursā par infrastruktūras objektu izbūvi kopumā bija pieteikušies četri pretendenti – "Nacionālā būvkompāniju apvienība", "Arčers", "Merks" un "LX Grupa", aģentūru BNS iepriekš informēja Kultūras ministrijā (KM).

Pēc KM teiktā, infrastruktūras darbus plānots sākt šogad maijā un pabeigt 30.jūnijā.

LNB infrastruktūras pirmā būvniecības kārta ietver minimālo darbu daudzumu, lai varētu sākt LNB ēkas ekspluatāciju, un tajā paredzēta LNB daudzfunkcionālās tehniskās ēkas daļēja izbūve, LNB tehniskās ēkas pieslēgums esošajai siltumtrasei, ūdensvada un kanalizācijas tīklu pieslēgums LNB un tehniskajai ēkai un ar to saistītā atsevišķu tīklu posmu rekonstrukcija un pārnešana, atklātas autostāvvietas izbūve, lietus ūdens kanalizācija no LNB ēkas un autostāvvietas, dzesēšanas maģistrālā tīkla un sūkņu stacijas izbūve, kā arī atsevišķi labiekārtojuma, ielu krustojumu, ielu un ietvju rekonstrukcijas darbi.

Jau vēstīts, ka LNB būvnieki – Nacionālā būvkompāniju apvienība (NBA) – veltījuši pārmetumus Kultūras ministrijai par kavēšanos ar infrastruktūras būvniecības iepirkumu, kā dēļ būvniekiem esot apgrūtināta ēkas iekšdarbu pabeigšana, jo līgums ar NBA neparedz ne ārējās infrastruktūras, ne iekšējo komunikāciju pieslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!