Foto: F64

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorāna pārvaldītāja SIA "OZRT" restorāna iekārtošanā ir investējusi ap 100 000 eiro, stāsta "OZRT" valdes loceklis Lauris Streņģe.

Viņš norāda, ka šie līdzekļi ir investēti tādās lietās kā trauki, tekstilpreces, dažas papildu iekārtas virtuvē un bārā, kā arī vairākos dizaina elementos. Laika gaitā "OZRT" ieguldīto līdzekļu apjoms varētu sasniegt 150 000 eiro.

Ieguldītās investīcijas plānots atpelnīt trīs gadu laikā.

Tiesa, Streņģe arī atzīmē, ka restorāna izveidē savu daļu ir ielicis katrs Latvijas iedzīvotājs ar samaksātajiem nodokļiem. "Uzņēmums "OZRT" piedalījās konkursā par telpu nomu, mēs šeit ienācām jau lielā mērā izveidotās un mēbelētās telpās."

''Konkursā par iespēju pārvaldīt restorānu Gaismas pilī "OZRT" pieteicās pagājušā gada nogalē, kad arī tika paziņoti rezultāti. Startējām divas reizes. Pirmajā konkursā diemžēl neuzvarējām, bet uzņēmums, kurš uzvarēja, no projekta atteicās, tāpēc tika izsludināts atkārtots konkurss," stāsta Streņģe.

Uzņēmuma "OZRT" valdes loceklis atklāj, ka restorānā plānoti trīs galvenie darbības virzieni, katram no tiem ir sava ietilpība. Dienas kafejnīcas ietilpība būtu no 350 līdz 450 personām, kuri pašapkalpošanās veidā var papusdienot.

Vakaros zāli plānots pārkārtot restorāna vajadzībām - klāti galdi, darbā ierodas jauna komanda. Sākotnēji restorāns tiks veidots ar 100 līdz 150 sēdvietām. Taču atkarībā no pieprasījuma šis skaits var pieaugt.

Trešais virziens ir korporatīvie pasākumi, kuriem patlaban piesakās dažādi uzņēmumi un kāzu svinētāji vasarā. Atkarībā no formāta korporatīvajos pasākumos ir iespējams uzņemt līdz pat 700 viesiem.

Kopējā restorāna platība ir aptuveni 700 kvadrātmetri, neskaitot virtuvi un citas palīgtelpas.

Streņģe norāda, ka restorānā tiks piedāvāti latviešu tradicionālie ēdieni mūsdienīgā izpildījumā. Taču plašākai sabiedrībai ēdienkarte tiks publiskota 30.jūlijā, kad iecerēta jaunā restorāna atklāšana. Cenu ziņā Gaismas pils restorāns plāno būt demokrātisks.

Streņģe arī informē, ka patlaban restorāna telpās ir atvērts bistro, kur, piemēram, pusdienu piedāvājums maksā līdz 3,25 eiro.

Jautāts par līdz šim izskanējušo informāciju attiecībā uz LNB restorāna iecerēto nosaukumu "Kleever", Streņģe ir lakonisks, vien atzīmējot, ka līgumā ar LNB nav nekāda punkta, kas būtu attiecināts uz restorāna nosaukuma veidošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Gaismas pils restorāna pārvaldītāja SIA "OZRT" pērn apgrozīja 769 275 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 593 331 eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 4350 eiro apmērā, bet 2013.gadā tas nopelnīja 16 418 eiro.

Šogad uzņēmums plāno sasniegt miljons eiro apgrozījumu. "Pusgads ir pagājis, un puse no mērķa ir izpildīta," atzīst Streņģe.

SIA "OZRT" dibināta 2007.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "OZRT" vienādi uz pusēm pieder tā valdes loceklim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Streņģem un Undzēnam pieder arī tādi uzņēmumi kā, piemēram, SIA "Ezītis miglā", SIA "YOLO", SIA "Kafijas pauzes", SIA "Bekon Catering" un SIA "Later Aligater".

Jau ziņots, ka Gaismas pils restorāna nosaukums varētu būt "Kleever", kaut gan 11 humanitāro zinātņu jomu pārstāvji, tai skaitā rakstnieki un redaktori, parakstījuši vēstuli LNB direktoram Andrim Vilkam un kultūras ministrei Dacei Melbārdei (VL-TB/LNNK) ar rosinājumu mainīt Gaismas pils restorāna nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!