Foto: LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb Gaismas pils restorāna "Klīversala" nosaukuma maiņas izdevumus 3000 eiro apmērā segs restorāna pārvaldītāja SIA OZRT, apstiprina uzņēmuma valdes loceklis Lauris Streņģe.

Jāatgādina, ka sākotnēji iecerētā restorāna nosaukuma "Kleever" identitātes izveidē un ar to saistīto materiālu izgatavošanā ir ieguldīti aptuveni 5000 eiro.

Streņģe iepriekš atzina, ka gadījumā, ja būs jāmaina restorāna nosaukums un visi ar to saistītie elementi, piemēram, ēdienkartes un citi vizuālie materiāli, tas varētu izmaksāt aptuveni 3000 eiro.

Kā ziņots, trešdien kļuva zināms, Gaismas pils restorāna nosaukums būs "Klīversala". "Sabiedrības kopējais viedoklis un mūsu sajūtas bija tās, kas lika izvēlēties šo nosaukumu. Lēmumam punktu pielika ļoti emocionāla vēstule no dažādu profesiju pensijas vecuma cilvēkiem, kuri aicināja izvēlēties tieši šo nosaukumu," sacīja Streņģe.

Savukārt LNB direktors Andris Vilks norādīja, ka šādu nosaukumu iepriekš, atsaucoties uz precīzāku atvasinājumu no vācu valodas, rosinājis dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš.

Kā ziņots, 16.jūlijā 11 humanitāro zinātņu jomas pārstāvji, tai skaitā rakstnieki un redaktori, parakstīja vēstuli LNB direktoram Andrim Vilkam un kultūras ministrei Dacei Melbārdei (VL-TB/LNNK) ar rosinājumu mainīt Gaismas pils restorāna nosaukumu.

Iepriekš, atbildot uz jautājumu par izskanējušo informāciju saistībā ar LNB restorāna iecerēto nosaukumu "Kleever", Streņģe bija lakonisks, vien atzīmēja, ka līgumā ar LNB nav bijis noteikuma, kas būtu attiecināms uz restorāna nosaukuma veidošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Gaismas pils restorāna pārvaldītāja OZRT pērn apgrozīja 769 275 eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2013.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 593 331 eiro. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 4350 eiro apmērā, bet 2013.gadā tas nopelnīja 16 418 eiro.

Šogad uzņēmums plāno sasniegt miljona eiro apgrozījumu. "Pusgads ir pagājis, un puse no mērķa ir izpildīta," atzīst Streņģe.

Uzņēmums OZRT dibināts 2007.gadā. Tā pamatkapitāls ir 2845 eiro. OZRT vienādās daļās pieder tā valdes loceklim Streņģem un Ronaldam Undzēnam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Streņģem un Undzēnam pieder arī tādi uzņēmumi kā, piemēram, SIA "Ezītis miglā", SIA YOLO, SIA "Kafijas pauzes", SIA "Bekon Catering" un SIA "Later Aligater".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!