Foto: Shutterstock

Gaļas produktu pārstrādes uzņēmums SIA "Gaļas nams – Ādaži" 2021.gadu noslēdzis ar 628,32 tūkst. eiro lieliem zaudējumiem. Šogad uzņēmums turpina īstenot savu ilgtermiņa stratēģiju, attīstot efektīvu sākotnējo vietējo ražošanu un gaļas apstrādi, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa datiem.

2021. gadā zaudējumi radušies izejvielu, energoresursu un saņemto pakalpojumu cenu kāpuma dēļ, kā arī pieaugušo darbaspēka izmaksu ietekmē līdz ar darbinieku skaita un atalgojuma palielināšanos. "Lursoft" izziņā lasāms, ka aizvadītajā gadā gaļas pārstrādes uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 163 darbiniekus. "Realizācijas cenas nebija iespējams palielināt tik strauji, kā notika ražošanas izmaksu sadārdzinājums, lai saglabātu produkcijas konkurētspēju tirgū," lasāms SIA "Gaļas nams – Ādaži" vadības ziņojumā.

Pēc "Lursoft" pieejamiem datiem, iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums pēdējo reizi strādājis 2014.gadā.

Salīdzinot ar 2020.gadu, pērn SIA "Gaļas nams – Ādaži" apgrozījums audzis par 2,38%, sasniedzot 10,68 milj. eiro. Kāpumu ietekmēja cenu izmaiņas tirgū, jauno produktu ieviešana tirgū, kā arī pārdošanas apjomu pieaugums.

2022.gadā SIA "Gaļas nams – Ādaži" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,46 milj. eiro, tostarp 0,4 milj. eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,2 milj. eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Šogad SIA "Gaļas nams – Ādaži" turpina īstenot savu ilgtermiņa stratēģiju, attīstot efektīvu sākotnējo vietējo ražošanu un gaļas apstrādi, padarot to videi vēl draudzīgāku, kā arī stiprinot zīmolu, dažādojot produktu klāstu un attīstot pārdošanas kanālus. "Izmaiņas patērētāju paradumos ir viens no būtiskākajiem virzieniem uzņēmuma stratēģijā, stiprinot pozīcijas esošās un jaunās produktu kategorijās, pārskatot pārtikas izplatīšanas kanālu veidus un ieviešot digitālos risinājumus," norāda SIA "Gaļas nams – Ādaži".

2009.gadā reģistrētā SIA "Gaļas nams – Ādaži" patiesie labuma guvēji ir Jefims Ciporins un Boriss Levensons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!