Foto: DELFI
Tirdzniecības centra "Galerija Centrs" īpašnieks SIA "BH Galerija Centrs" pērn strādāja ar 5,436 miljonu apgrozījumu, kas ir par 27,8% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 8,092 miljonu eiro zaudējumiem pretēji peļņai 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušā gada zaudējumu iemesls bija ieguldījuma īpašuma patiesās vērtības samazinājums. "BH Galerija Centrs" aktīvu kopsumma 2020.gada 31.decembrī bija 68,677 miljoni eiro.

"BH Galerija Centrs" īpašums ar kopējo iznomājamo platību 20 022 kvadrātmetri pērn bija iznomāts daļēji.

Pērn uzņēmums turpināja ieviest jaunu tirdzniecības centra konceptu, uzlabojot nomnieku struktūru, piesaistot starptautiski pazīstamus nomniekus, kā arī uzlabojot tirdzniecības centra infrastruktūru.

Kompānijas vadība atzīst - ņemot vērā izsludinātos ierobežojumus saistībā ar Covid-19, joprojām pastāv nenoteiktība komercdarbības un ekonomikas aktivitāšu faktoros Latvijā.

Lai nodrošinātu "BH Galerija Centrs" komercdarbības nepārtrauktību un likviditāti, uzņēmuma vadība ir īstenojusi vairākus pasākumus. Tostarp daļai nomnieku piešķirtas nomas maksas atlaides, kā arī nomas maksai piemēroti atliktā maksājuma nosacījumi. Tāpat izvērtētas tirdzniecības centra apsaimniekošanas izmaksas, samazinot ekspluatācijas izmaksu cenu uz kvadrātmetru.

Kompānijas vadība norāda, ka, ņemot vērā pašreiz publiski pieejamo informāciju, "BH Galerija Centrs" galvenos darbības rādītājus un uzņēmuma vadības veiktos pasākumus, nav paredzams, ka Covid-19 būs turpmāka tieša un būtiska ietekme uz uzņēmumu.

Vienlaikus uzņēmuma vadība neizslēdz, ka ierobežojošo pasākumu ietekme var atstāt negatīvu ietekmi uz "BH Galerija Centrs" ilgākā termiņā.

"BH Galerija Centrs" 2019.gadā strādāja ar 7,532 miljonu eiro apgrozījumu un 4,033 miljonu eiro peļņu.

"Galerijas Centrs" īpašnieks ir "BH Galerija Centrs", kura īpašnieks ir Igaunijas "Northen Horizon Capital", kas pārvalda "Baltic Horizon Fund". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "BH Galerija Centrs" reģistrēts 1996.gada oktobrī, un uzņēmuma pamattkapitāls ir 10,877 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!