Foto: LETA
Vairāku restorānu, tostarp šodien Finanšu policijas pārbaudītā "Gan Bei", īpašniecei SIA "Lage Ko" pagājušais bijis finansiāli veiksmīgākais gads pastāvēšanas vēsturē.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 11 500 261 eiro apgrozījumu, savukārt 2012.gadā tas bija 10 213 304 eiro. Pēc apgrozījuma pēdējie divi gadi "Lange Ko" bijuši veiksmīgākie, jo līdz tam uzņēmums apgrozījumu nedaudz virs desmit miljoniem eiro sasniedza vien 2007.gadā un 2008.gadā.

Arī peļņas ziņā pagājušais gads "Lange Ko" bijis veiksmīgākais ar nopelnītiem 238 877 eiro. 2011.gadā un 2012.gadā uzņēmuma peļņa bija ap 180 000 eiro.

Kopumā "Lage Ko" pieder vairāk nekā 20 restorāni, kas atrodas Rīgas tirdzniecības centros - "Lage Gastronomija" restorāni tirdzniecības centros "Spice", "Galleria Riga" un "Alfa", restorāns "Gan Bei" tirdzniecības centros "Galerija Centrs", "Galleria Riga", "Rīga Plaza", "Sky&More", "Alfa", "Domina", "Origo" un "Mols", kā arī kafejnīca "Lage Ko" tirdzniecības centros "Alfa" un "Origo" un bistro "Kļavas lapa" Rīgas Centrālajā stacijā.

Tāpat "Lage Ko" pieder Viļņā reģistrēts uzņēmums "UAB Ganbei City".

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 356 100 latu (506 685 eiro). "Lage Ko" vienādās daļās pieder Oļegam Arupam, Natālijai Pavlovai un Irēnai Līcei, kuri ir arī lielākie ēdināšanas jomā strādājošās SIA "Lage Ltd." īpašnieki. "Lage Ltd." pieder restorāns "Galleria D'arte", kas atrodas Rīgā, Mūkusalas ielā 71.

2012.gada maijā reģistrētā "Lage Ltd." pērn strādājusi ar 468 436 eiro apgrozījumu un ar 96 048 eiro zaudējumiem.

Jau ziņots, ka SIA "Lage Ko" piederošajā restorānā "Gan Bei", kas atrodas tirdzniecības centrā "Origo", tiek veikta kratīšana, novēroja aģentūra LETA.

Šopēcpusdien restorāns "Gan Bei" tirdzniecības centrā "Origo" ir slēgts. Aģentūra LETA novēroja, ka restorāna telpās atrodas vairāki privātās drēbēs tērpti vīrieši, kuri, visticamāk, ir Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes darbinieki.

Finanšu policijas darbinieki ir apsēdušies pie apmeklētājiem paredzētiem galdiņiem un aizpilda dokumentus, kuru uz galdiņiem ir diezgan daudz. Tāpat restorānā atrodas divi Valsts policijas darbinieki formastērpos.

Finanšu policijas pārvalde saistībā ar kratīšanu restorānā komentārus nesniedz. Tiesa, Finanšu policijas pārvalde nedz apstiprina, nedz noliedz publiski izskanējušo informāciju.

Uzņēmumā "Lage Ko" aģentūrai LETA nevarēja sniegt informāciju, vai bez "Gan Bei" restorāna "Origo" notiek kratīšanas un ir slēgti vēl kādi citi "Gan Bei" restorāni. Aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar "Gan Bei" restorāniem tirdzniecības centros "Alfa", "Domina" un "Rīga Plaza".

Savukārt "Gan Bei" restorānu mājaslapā ir izvietots uzraksts "Atvainojamies par sagādātajām neērtībām, bet tehnisku iemeslu dēļ mūsu piegādes dienests pašlaik pasūtījumus nepieņem".

Kā ziņots, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien nolēma atbalstīt Saeimas lēmumprojektu par atļauju veikt kratīšanu parlamenta deputāta Sergeja Potapkina (S) dzīvesvietā, žurnālistiem pēc sēdes sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Portāls "pietiek.com" ziņo, ka kratīšanas atļauja lūgta saistībā ar kriminālprocesu, kurā iesaistīts Potapkina sievai Gaļinai Karmačai daļēji piederošais restorānu biznesa uzņēmums SIA "Lage Ltd.".

"Lage Ltd." pārstāve Antra Ozoliņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka minētajā jautājumā uzņēmums nekādus komentārus nesniegs.

Sākotnējā informācija liecina, ka pats Potapkins lietā varētu nebūt iesaistīts, bet Ģenerālprokuratūras lūgums par kratīšanas atļaušanu saistīts ar apstākli, ka tā jāveic Karmačas dzīvesvietā, kas uzņēmējai ir kopīga ar Potapkinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!