Foto: DELFI
Aktīvās atpūtas preču tirgotājs SIA "Gandrs" pērn strādājis ar 10,54% lielāku apgrozījumu nekā 2019. gadā, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2020. gadā tas apgrozījis 3,83 miljonus eiro, pārskata gadu noslēdzot ar 605,83 tūkstošu eiro peļņu. Gadu iepriekš tirgotājs strādājis ar zaudējumiem. Šogad SIA "Gandrs" plāno apgrozījuma pieaugumu.

"Gandrs" darbību 2020. gadā Covid-19 pandēmija nav būtiski ietekmējusi, jo apgrozījuma samazinājumu fiziskajos veikalos kompensējis tā pieaugums interneta vidē. "Vīruss labvēlīgi iespaidojis pieprasījumu pēc velosipēdiem un citām aktīvās atpūtas precēm, kas ļāva uzņēmumam atturēties no dīkstāves pabalstu un apgrozījuma līdzekļu atbalsta lūgšanas," norādīts "Gandrs" vadības ziņojumā. Martā Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzņēmumam piešķīris nodokļu atmaksas termiņpagarinājumu uz pieciem gadiem. Šā gada februāra sākumā "Gandrs" ir 66,34 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds, liecina VID datu bāze.

Pērn SIA "Gandrs" ar darba vietām nodrošināja 38 darbiniekus. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Askolds Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!