Foto: Shutterstock

AS "Latvijas gāze" (LG) aprīļa vidū parakstījusi vienošanos par tai piederošā meitasuzņēmuma AS "Gaso" pārdošanu Igaunijas kompānijai AS "Eesti Gaas". Darījums vēl jāapstiprina valdībai, kas šobrīd gaida novērtējumu par tā atbilstību valsts drošības interesēm.

"Gaso" nodrošina dabasgāzes piegādi no pārvades sistēmas līdz gala patērētājiem, tai skaitā dabasgāzes pieslēgumu izbūvi, sistēmas ekspluatāciju un dabasgāzes uzskaiti, kā arī avārijas dienesta darbību. Līdz ar ziņām par "Gaso" nonākšanu igauņu rokās izskanējuši jautājumi, vai tik nozīmīgs kritiskas infrastruktūras spēlētājs nebija jāpatur valsts īpašumā, tādēļ "Delfi Bizness" vaicā ekspertiem, kā vērtēt potenciālo pārdošanas darījumu, tā cenu un vai dabasgāzes lietotāji izjutīs īpašnieka maiņu.

Līdz ar šo darījumu izskanējuši jautājumi, vai tik nozīmīgs kritiskas infrastruktūras spēlētājs nebija jāpatur valsts īpašumā, tādēļ "Delfi Bizness" vaicā ekspertiem, kā vērtē potenciālo pārdošanas darījumu, tā cenu un vai īpašnieka maiņu izjutīs dabasgāzes lietotāji.  

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!