Foto: LETA

Iespējams, jau ir izlemts par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola nomaiņu ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Raimondu Aleksejenko. To portālam "Delfi" apstiprināja līdzšinējais aģentūras vadītājs Andris Ozols.

Taujāts, vai patiesībai atbilst neoficiālā informācija, ka ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV) ir nolēmis nepagarināt darba attiecības ar LIAA ilggadīgo vadītāju, Ozols portālam "Delfi" apstiprināja, ka: "Jā, es to zinu, jo ministrs man par to pats pateica un es zinu iemeslus. Nesenās vizītes laikā ASV viņš mani personiski informēja, ka nolēmis LIAA vadību uzticēt ministrijas valsts sekretāra vietniekam Raimondam Aleksejenko," sacīja Ozols.

Ozols uzsvēra, ka šī saruna un arī lēmums pieņemts vēl pirms viņa darbības izvērtēšanas procesa, kurš bijis tikai tagad. Vērtējums Ozolam esot labs, bet ministrs iepriekš esot atzinis - viņš LIAA vadībā vēlētos redzēt cilvēku, kuram uzticas.

"Mans darba novērtējums atsūtīts šodien, mans darbs novērtēts kā labs, atsevišķās pozīcijās ir ieteikumi par ētiku, kontekstā ar manis sasaukto preses konferenci, kur izteicu neapmierinātību ar ministra rīcību," sacīja Ozols.

Viņš šādam Nemiro lēmumam nepiekrītot un domāšot par turpmāko rīcību.

Savukārt LNT vēsta, ka Ekonomikas ministrija (EM) jau nolēmusi vairs nepagarināt līgumu ar pašreizējo investīciju un attīstība aģentūras (LIAA ) ilggadējo direktoru Andri Ozolu.

Ekonomikas ministrs Nemiro ziņām teic, ka komisija izvērtējusi vairākus aspektus: "Viens no būtiskākajiem motīviem manuprāt, saistīts vispār ar katru personu, kura strādā jau ilgstoši vienā darba vietā, tā ir rutīna un uz attīstību ne tik daudz vērsta darbība. Tas ir normāli, ja notiek rotācija. Rotācijai nav mērķis atbrīvoties no cilvēka, tās mērķis ir atsvaidzināt citu iestādi, ar citu skatījumu, tāpat arī dot cilvēkam izaugsmes iespējas, tas ir drīzāk tāds jauna izaicinājuma formāts," LNT sacīja Nemiro.

Tāpat Nemiro norādīja, ka uz LIAA vadītāja posteni tiks rīkots konkurss un tam varēs pieteikties jebkurš pretendents, arī pats Ozols.

"Delfi" jau ziņoja, Nemiro izveidoja komisiju, kuras uzdevums bija novērtēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras darbu. "Man nav personiski ne mīlestības, ne naida pret šo cilvēku [LIAA vadītāju Andri Ozolu], tādēļ gaidīšu komisijas lēmumu," iepriekš sacīja Nemiro.

Viņš piebilda, ka visas Ekonomikas ministrijas (EM) pakļautībā esošās iestādes tiks vērtētas pēc līdzīga modeļa, lai tiktu pieņemti objektīvi lēmumi par katras no tās darbiem un sasniegtajiem mērķiem.

Jau ziņots, ka Valsts policija 19. martā, aizturēja piecas personas aizdomās par līdzekļu izkrāpšanu un iespējamu naudas legalizēšanu vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā. Policija veica vairākas kratīšanas dažādās vietās Latvijas teritorijā iepriekš sāktā kriminālprocesā par iespējamām krāpnieciskām darbībām ar mērķi nepamatoti saņemt līdzekļus no Eiropas Savienības (ES) Reģionālā attīstības fonda, izmantojot LIAA programmas sniegtās iespējas, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Nemiro vēlāk intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Viens pret vienu" sacīja, ka šajā lietā ir iesaistīti arī LIAA darbinieki, bet Ozols norādīja, ka ministrs paudis kļūdainu informāciju un aicināja to atsaukt.

Ozols par LIAA direktoru tika iecelts 2004. gada novembrī ar toreizējā ekonomikas ministra Jura Lujāna rīkojumu. Šogad novembrī beigsies Ozola pilnvaru termiņš un ekonomikas ministram būs jālemj par Ozola pilnvaru pagarināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!