Foto: LETA

SIA "Gaujas Koks" apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 67,67%, sasniedzot 127,88 miljonus eiro, liecina "Lursoft" pieejamais gada pārskats.

Vienlaikus uzrādīts arī ievērojams peļņas kāpums. Ja 2020. gadā SIA "Gaujas Koks" nopelnīja 6,63 miljonus eiro, tad pagājušajā gadā – jau 33,47 miljonus eiro.

Uzņēmums norāda, ka apgrozījuma pieaugumu sekmēja kopējie būvniecības aktivitātes pieauguma tempi, kas izraisīja realizācijas cenu kāpumu un nebijuši augstu pieprasījumu pēc zāģmateriāliem gan eksporta, gan iekšzemes tirgū.

Pateicoties sistemātiskām investīcijām esošo ražošanas virzienu produktivitātes uzlabošanā, SIA "Gaujas Koks" spēja nodrošināt nemainīgi augstu tirgus pieprasījumu. Izlaides apjomam augot par 20% un sasniedzot 85% no kopējās rūpnīcu kapacitātes, SIA "Gaujas Koks" izdevās sasniegt augstākos peļņas rādītājus uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA "Gaujas Koks" turpināja realizēt iesāktos investīciju projektus, pērn ieguldot uzņēmuma attīstībā 9,06 miljonus eiro.

Uzņēmums arī šogad turpinās veikt uz ilgtermiņa mērķiem vērstus ieguldījumus, tostarp, kokapstrādes kompleksa būvniecībā Vangažos, kas ietver kokzāģētavas būvniecību ar dziļo pārstrādi, kā arī OSB rūpnīcas būvniecību. SIA "Gaujas Koks" uzsvaru turpmākajā darbībā likšot uz jaunu, inovatīvu produktu ražošanu, energoefektīviem ražošanas procesa turpinājumiem, tostarp, esošo ražošanas iekārtu modernizāciju.

SIA "Gaujas Koks", kura patiesais labuma guvējs ir Vitālijs Čmihovs, 2021. gadā bija darba devējs 466 darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksāja 3,03 miljonus eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,78 miljonus eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!