Foto: Pixabay

Divas jaunas komercķīlas reģistrētas kokmateriālu ražotājam un tirgotājam SIA “Gaujas Koks”. Abu komercķīlu ņēmējs ir AS “Swedbank”, ziņo “Lursoft” Klientu portfelis.

"Lursoft" izziņā pieejamā informācija rāda, ka abu komercķīlu kopējā summa ir 10,36 miljoni eiro. Par labu ķīlu ņēmējam SIA "Gaujas Koks" ieķīlājis savus krājumus un prasījuma tiesības, tiesa, komercķīlas priekšmetā neietilpst zāģbaļķi, par kuriem SIA "Gaujas Koks" vēl nav norēķinājies ar zāģbaļķu pārdevēju AS "Latvijas Valsts Meži".

Vakar reģistrētās divas komercķīlas ir vienīgās šobrīd aktīvās SIA "Gaujas Koks" ķīlas.

Kokmateriālu ražotājs un tirgotājs SIA "Gaujas Koks" 2019. gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 19,85%, rādītājam sarūkot līdz 66,06 miljoniem eiro.

Apgrozījuma kritumu uzņēmums skaidro ar straujo zāģmateriālu realizācijas cenas kritumu, kas sākās 2019.gada 1. ceturksnī un turpinājās visu 2019.gadu. Zāģmateriāla tirgus cenas kritumu globālajā tirgū galvenokārt ietekmēja koksnes kaitēkļu iztaisītais apaļkoka cenas kritums un tā pārprodukcija tādās Eiropas valstīs kā Čehija, Vācija, Austrija, Slovākija un Zviedrija.

SIA "Gaujas Koks" 2019. gadu pabeidzis ar 3,36 miljonu eiro peļņu.

SIA "Gaujas Koks" patiesais labuma guvējs ir Vitālijs Čmihovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!