Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" prezidenta Martina Gausa atalgojums pērn bijis 1,04 miljoni eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā amatpersonas deklarācija.

Gauss portālam "Delfi" uzsvēra, ka šajā summā iekļauti arī, piemēram, ceļa izdevumi uz un no viņa ģimenes mītnes Vācijā, autotransporta izdevumi, kā arī nodokļos samaksātie 214 tūkstoši eiro, tostarp 109 tūkstošu eiro sociālās nodevas.

2015. gadā viņa darba alga "airBaltic" bija 844 tūkstošus eiro liela.

Gausa parādsaistības pagājušajā gadā sarukušas līdz 300 tūkstošiem eiro no 380 tūkstošiem eiro gadu iepriekš. Arī viņa kopējie uzkrājumi nedaudz samazinājušies – no 283 tūkstošiem 2015. gadā līdz 251 tūkstotim pērn.

2016. gadā Gauss par 45 tūkstošiem eiro nopircis automašīnu "Mercedes Benz". Tāpat viņš par 20 tūkstošiem eiro iegādājies "BMW Cabrio", ko gan kādam uzdāvinājis. Viņš deklarējis arī vairākus citus pirkumus, kuru summa pārsniedz noteikto 20 minimālo algu robežu, tostarp par 21 tūkstoti eiro amatpersona iegādājusies mākslas darbus.

Gausa īpašumā papildu pērn nopirktajam "Mercedes Benz" ir 2011. gada izlaiduma "Canam Quard". Savukārt viņa valdījumā ir 2014. gada BMW, 2015. gada "Tesla", bet lietošanā – 2015. gada "Volkswagen".

"airBaltic" vadītājs deklarējis trīs nekustamos īpašumus – māju Vācijas pilsētā Moziningā, Austrijas pilsētā Oberavā, kā arī Itālijā, Pizas provincē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!