Foto: LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" pērnā gada apgrozījums provizoriski pārsniedzis 200 miljonus, bet zaudējumi provizoriski ir ievērojami mazāki nekā 2020.gadā, sacījis "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Viņš stāstīja, ka par 2021.gada apgrozījumu precīzu datu vēl nav, tie būs zināmi gada pārskatā, kad auditori būs to izskatījuši.

"Sagaidām, ka apgrozījums būs pārsniedzis 200 miljonus eiro. Tāpat varam ieskicēt, ka sagaidām ievērojamus zaudējumus. Arī 2022.gadā mēs paredzam zaudējumus, tāpat kā visas citas aviokompānijas," stāstīja Gauss, skaidrojot, ka pat tad, ja šogad pandēmija beigtos, būs vajadzīgs laiks, lai industrija atgūtos, un mēs šobrīd nav iespējams prognozēt, kad vismaz Eiropa pateiks, ka pandēmija ir beigusies.

Jautāts, vai 2021.gadā zaudējumi pārsniegs tos, kas bija gadu iepriekš, Gauss atbildēja noliedzoši, norādot, ka "tie būs lieli, bet vienlaikus ievērojami mazāki nekā 2020.gadā".

"airBaltic" vadītājs arī stāstīja, ka cilvēki grib lidot, un tiklīdz ierobežojumi tiek mīkstināti vai atcelti, cilvēki izmanto sniegtās brīvības iespējas.

Kā ziņots, "airBaltic" koncerns 2020.gadā strādāja ar 142,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 72% mazāk nekā gadu iepriekš, un kompānijas zaudējumi pieauga 29 reizes un sasniedza 264,6 miljonus eiro.

Savukārt lidsabiedrības darbības ieņēmumi pērn trīs ceturkšņos bija 127,462 miljoni eiro, kas ir par 5,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!