Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" risina sarunas par sadarbību vēl ar trim aviokompānijām, teica "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

"Pašlaik mums ir sarunas ar trim aviokompānijām. Līgumi vēl nav parakstīti, tādēļ nosaukumus vēl neatklāšu. Vienu no šiem līgumiem mēs plānojam parakstīt jau jūlijā," sacīja Gauss.

Viņš norādīja, ka šādi sadarbības līgumi dod pozitīvu ietekmi, jo "airBaltic" lidojumi tiek pārdoti sadarbības partneru pusē.

"No visiem mūsu sadarbības partneriem – "Aeroflot", SAS, KLM un tagad "Air France" – mēs jūtam pozitīvu ietekmi. Piemēram, "Air France" nekad nav lidojis uz Rīgu, bet tagad Rīga ir redzama arī viņu lidojumu kartē – mēs lidojam starp Rīgu un Parīzi, un tam ir pozitīva ietekme uz mūsu reisiem. Tagad daudz vairāk Francijas iedzīvotāju ir iespēju šeit nonākt. Piemēram, ja jūs iepriekš gribējāt no Tulūzas nonākt Rīgā, visticamāk, bija jāpērk atsevišķi lidojumi caur Frankfurti vai Amsterdamu.

Tagad vienotā "Air France" sistēmā jūs varat lidot Tulūza–Parīze–Rīga, un līdz ar to daudz vairāk cilvēku šeit var ierasties vai nu biznesa darīšanās, vai ceļojumā. Mēs no tā iegūstam gadu no gada, jo tie ir jauni tirgi," pastāstīja Gauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!