Foto: LETA

Lidsabiedrības "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss respektē bijušā satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) paziņojumus, taču vienlaikus norāda, ka atsevišķi no tiem neatbilst faktiem, jo eksministra rīcībā varētu nebūt visas nepieciešamās informācijas.

To Gauss sacīja, arī atbildot uz jautājumu par Matīsa pausto LTV, kur bijušais satiksmes ministrs pieļāva iespēju, ka situāciju ar līdzekļu nepieciešamību "airBaltic" var risināt arī tā, ka valsts uzņēmumam piešķir aizdevumu, ņemot vērā biznesa vides nosacījumus un aizdevumam nosakot atbilstošu procentu likmi.

Lūgts precizēt savu pozīciju, vai viņš uzskata, ka Matīss melo, Gauss žurnālistiem atbildēja noraidoši, akcentējot, ka viņš nekad neapgalvotu, ka kāds melo. "airBaltic" vadītājs skaidroja, ka ir saņēmis tikai tulkojumu tam, ko Matīss teica, un no tā Gauss ir secinājis, ka atsevišķi eksministra izteikumi neatbilst faktiem, jo Matīsa rīcībā nav bijusi visa nepieciešamā informācija. Līdz ar to Gauss arī nevēlas komentēt bijušā ministra izteikumus.

Jau vēstīts, ka nav iespējams valstij izsniegt aizdevumu lidsabiedrībai "airBaltic", papildus nepiesaistot investoru, šodien pēc tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju žurnālistiem sacīja "airBaltic" izpilddirektors.

Viņš skaidroja, ka ir saņēmis skaidru padomu, ka tas nav iespējams, un norādīja, ka atsevišķus lēmumus nav iespējams pieņemt, ja vien nav vēlmes nonākt tādā pašā situācijā, kādā nonāca aviokompānija "Estonian Air".

Eiropas Komisija (EK) pēc padziļinātas izmeklēšanas nolēmusi, ka Igaunijas sniegtais atbalsts aviokompānijai "Estonian Air" devis tai neattaisnotu pārsvaru pār konkurentiem, pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) valsts palīdzības noteikumus, teikts sestdien publicētā EK lēmumā. "Estonian Air" vadība pēc EK lēmuma publicēšanas paziņoja, ka pārtrauc visu savu uzņēmējdarbību.

Kā ziņots, nākamnedēļ valdība plāno pieņemt gala lēmumu Latvijas aviokompānijas "airBaltic" jautājumā un līdz tam laikam līgums ar investoru netiks slēgts, šodien pēc "Vienotības" frakcijas sēdes sacīja Straujuma.

Līdz otrdienai Satiksmes ministrija izvērtēs visus priekšlikumus, bet valdība otrdien, 17. novembrī, pieņems gala lēmumu, žurnālistiem sacīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka ZZS varētu atbalstīt 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu lidsabiedrībai "airBaltic", ja tiktu atrasts cits, nepārprotami atbilstošs investors, šodien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS frakcija šodien uzklausīja Gausu, taču viņš deputātus nepārliecināja par labu pašlaik izvēlētajam investoram no Vācijas, pauda Brigmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!