‘Gemoss’ inovatīvu pārtikas produktu ideju realizēšanai piešķirs 10 tūkstošus eiro
Foto: Pixabay

Izejvielu piegādātājs un vairumtirgotājs “Gemoss” izsludinājis grantu konkursu, kura mērķis ir atbalstīt un izglītot jaunos uzņēmējus, piešķirot 10 000 eiro inovatīvu pārtikas produktu ideju realizēšanai.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Grantu programma izveidota, lai palīdzētu radīt jaunu, Latvijā ražotu produktu ar potenciālu tirgū un atbalstītu inovatīvu produktu izstrādi no graudaugiem, pākšaugiem, riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem.

Iniciatīvas mērķis ir sniegt profesionālu atbalstu augstvērtīgu un oriģinālu produktu ideju autoriem un atbalstīt ar resursiem, kas nepieciešami to attīstīšanai, izgatavošanai un ieviešanai tirgū.

"Pirmo reizi mūsu pastāvēšanas 27 gadu laikā esam radījuši atbalsta iniciatīvu ar vēlmi ieguldīt veselīgu produktu idejās, tādējādi izsludinot grantu programmu 10 000 eiro vērtībā. Programmai var pieteikties jebkurš, sākot no azartiskas mājsaimnieces līdz pat pieredzējušam uzņēmumam ēdināšanas un viesmīlības jomā. Galvenais, lai ir vēlme izmēģināt spēkus vienā no augošākajām nišām pārtikas tirdzniecībā, lai mirdz acis. Mēs esam pārliecināti, ka starp mums ir daudz uzņēmīgu cilvēku, kuriem pietrūkst tikai nedaudz līdz ideju īstenošanai, tāpēc aicinām izmantot šo iespēju tikt pamanītam un atbalstītam," dalībai iedrošina "Gemoss" valdes locekle Ieva Treija.

Grantu programmas balvu fonds paredz 5000 eiro pirmās vietas ieguvējam, 3000 eiro otrās vietas ieguvējam un 2000 eiro trešās vietas ieguvējam. Turklāt produkcija tiks iekļauta "Gemoss" piedāvātajā sortimentā veikalos, ievērojami paplašinot iespējas to realizēt plašākā tirgū. Bieži vien lieliskas idejas netiek īstenotas tikai zināšanu un pieredzes trūkuma dēļ, tādēļ "Gemoss" kā pieredzējis tirgus līderis un inovators vēlas dalīties gan ar savu darbinieku zināšanām, gan citiem resursiem, kas kalpotu par atspēriena punktu radošām iecerēm, un kopīgiem spēkiem radītu ko vairāk par ideju.

Konkursantu iesūtītās idejas vērtēs kulinārijas nozares ekspertu komanda, kurā ietilps šefpavārs, mārketinga pārstāvis, kvalitātes un pārdošanas speciālisti, finanšu analītiķis un citi savas jomas speciālisti, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu no idejas izveidot veiksmīgu produktu tirgum. Tādējādi tiks nodrošināts iespējami izvērsts ekspertu vērtējums, paverot lielākas iespējas radīt ilgtspējīgu un tirgū konkurētspējīgu produktu.

Pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir 2021. gada 15. janvāris.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Pārtikas ražošana Inovācijas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form