Atsaucoties uz masu medijos izskanējušo ziņu, ka Latvijai būs jālūdz palīdzība Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF), ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards uzsver, ka šāds jautājums nav valdības dienaskārtībā.
Gerhards norāda, ka sestdien masu saziņas līdzekļos parādījusies ziņa par palīdzības lūgšanu no SVF ir  izrāvums no apvienības TB/LNNK domes sēdes teiktās runas konteksta.

Ministrs savā runā norādījis, ka pēc iespējas vairāk jāsamazina valsts budžeta izdevumi, lai Latvijai nebūtu jālūdz starptautiska finansiāla palīdzība, jo ja tas būs jādara, tad Latvija nebūs vienīgā rindā pēc finansējuma un tūlītēju palīdzību valsts nesaņems.

"Valdība nav izskatījusi jautājumu vai lēmusi par finansiālas palīdzības lūgšanu SVF. Uzskatu, ka dzelžaini īstenojot plānu budžeta izdevumus samazināšanai un ekonomikas stabilizācijai, Latvija tiks galā ar ekonomisko situāciju saviem spēkiem, un jautājums par naudas aizņemšanos nenonāks valdības dienaskārtībā," uzsver ministrs

K.Gerhards savā runā sestdienas domes sēdē norādīja, ka valsts budžeta līdzekļi jātaupa pēc iespējas vairāk, pie tam ne tikai veidojot nākamā gada budžetu, bet jau šī gada atlikušajos divos mēnešos.

Kā portāls "Delfi" jau ziņoja, premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) iepriekš pilnībā neizslēdza iespēju lūgt SVF palīdzību.

"Ja šāda vajadzība būs, mēs to [soli] spersim," sacīja Godmanis.

Finanšu ministrs Atis Slakteris bija kategoriskāks. "Latvija nav plānojusi vērsties SVF un pati var tikt galā ar savām problēmām," pauda ministrs. Viņš arī atgādināja, ka 29.oktobrī valdība jau aizņēmusies 500 miljonus eiro.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!