Foto: Publicitātes foto
Atkritumu apsaimniekošanas poligonu "Getliņi" apsaimniekojošā uzņēmuma "Getliņi Eko" apgrozījums pērn bija 13,08 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad apgrozījums bija 11,9 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tikmēr par 81% augusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 27 912 eiro. 2014. gadā uzņēmums nopelnīja 15 367 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pērn veicis investīcijas atkritumu deponēšanas procesa nodrošināšanai, kā arī izbūvējis gāzes ekstrakcijas un atkritumu mitrināšanas sistēmas bioenerģijas šūnas.

Pērn uzņēmums strādāja pie ieņēmumu palielināšanas gan atkritumu pieņemšanas, gan enerģētikas jomās. Pagājušajā gadā apgrozījums no pamatdarbības - atkritumu deponēšanas - palielinājies par 17%, bet ieņēmumi no elektroenerģijas pārdošanas samazinājušies par 17%.

Tāpat pagājušajā gadā turpināja darboties siltumnīcu komplekss. Ieņēmumi no dārzeņu ražošanas palielinājušies par 89%.

"Getliņi Eko" 2014. gadā turpināja biogāzes ieguvi, iegūstot 14 937 341 kubikmetru biogāzes un saražojot 33 718 200 kilovatstundu elektrības, kuras lielāko daļu saskaņā ar licenci realizēja AS "Latvenergo".

Turpmākajos gados uzņēmuma vadība paredz stabilu darbību un attīstību. Taču problēmas ar apgrozījuma samazinājumu var radīt nenoteiktība elektrības iepirkumu cenu noteikšanā, kā arī valsts atbalsta samazinājums elektrības ražotājiem ar iekārtām pēc desmit gadu ekspluatācijas perioda.

Peļņas samazinājumu noteiks pieaugošās amortizācijas un elektromotoru kapitālo remontu izmaksas. Tāpat investīcijām pagaidām nebūs pieejami Eiropas fondu līdzekļi. Līdz ar to uzņēmumam būs pilnībā jāfinansē dažādu infrastruktūras objektu celtniecība.

SIA "Getliņi Eko" dibināta 1997.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!