Foto: LETA
Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi EKO" plāno ieguldīt 3,8 miljonus eiro siltumnīcas būvēšanā dārzeņu audzēšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Projektu iecerēts sākt īstenot 2016. gada 2. maijā Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gada pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākuma "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās" un pabeigt līdz 2016. gada gada 31. decembrim.

Interesenti iepirkumā var pieteikties līdz 5. aprīlim.

Aģentūra BNS pērn vēstīja, ka "Getliņi EKO" plāno paplašināt siltumnīcu un sākt audzēt gurķus.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns iepriekš norādīja, ka gurķis ir Latvijā pirktākais dārzenis un tā kā "Getliņiem EKO" diezgan veiksmīgi izdodas īstenot tomātu realizācijas un audzēšanas procesu, uzņēmums potenciālu saskata arī gurķu audzēšanā.

2014. gadā "Getliņi EKO" strādāja ar 11,903 miljonu eiro apgrozījumu un 15,4 tūkstošu eiro peļņu. Savukārt uzņēmuma 2015.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Getliņi EKO" apsaimnieko Baltijas lielāko atkritumu poligonu "Getliņi" Stopiņu novadā. Uzņēmums ir dibināts 1997. gadā, un tā pamatkapitāls ir 5,995 miljoni eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!