Foto: Publicitātes attēli
"Getliņu" siltumnīcās šonedēļ uzsākta tomātu un gurķu ražas novākšana, un pirmie gurķi un tomāti jau ir nonākuši lielākajās pārtikas tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī uzņēmuma firmas veikalā, informē uzņēmums.

Dārzeņu novākšanas sezona "Getliņos" ik gadu sākas oktobrī un turpinās līdz pat nākamā gada jūnija beigām, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem svaigus dārzeņus sezonā, kad to ir vismazāk vietējā tirgū.

"Šobrīd "Getliņu" siltumnīcas ik sezonu katram Latvijas iedzīvotājam saražo vienu tomātu un gandrīz vienu gurķi. Tas ir mērāms teju 460 tonnās tomātu un pusotrā miljonā gurķu," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Šosezon veikalu plauktos nonāks 4 dažādas tomātu šķirnes – 'Beorange', 'Haiku', 'Amoroso' un 'Fujimaru', kā arī gurķu šķirne 'Imea'. Tāpat, kā līdz šim, siltumnīcās audzētos tomātus un gurķus ikviens varēs iegādāties lielākajās pārtikas tirdzniecības ķēdēs Latvijā, kā arī uzņēmuma specializētajā veikalā Rumbulā, Kaudzīšu ielā 57.

Piegulošajā atkritumu poligona teritorijā ir uzbūvētas mūsdienīgas siltumnīcas, kurās tiek izmantotas atkritumu noglabāšanas laikā radušās gāzes, kas tiek pārvērstas siltumā un elektrībā. Tas ļauj apgādāt siltumnīcas ar nepieciešamo siltumu un gaismu rudens–pavasara sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!