Foto: DELFI
Aizvadītajās nedēļās naftas produktu cenas piedzīvoja vērā ņemamas svārstības un benzīna cenas pakāpeniski samazinājās no nepilniem 990 ASV dolāriem (498 latiem) par tonnu līdz 940 ASV dolāriem (473 latiem) par tonnu.

Savukārt dīzeļdegvielas cenas turpināja palielināties un sasniedza kārtējo augstāko līmeni kopš šā gada aprīļa - nedēļas nogalē viena tonna dīzeļdegvielas Eiropā maksāja virs 1040 ASV dolāriem (523 latiem) par tonnu.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Statoil" degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns, arī ASV dolāra kurss pēdējo nedēļu laikā ir pieaudzis no 50,2 līdz 51,9 santīmu atzīmei.

Galvenie notikumi, kas ietekmēja naftas un to produktu, kā arī ASV dolāra kursa izmaiņas, esot norises eirozonas valstīs, mēģinot stabilizēt saasināto finanšu situāciju Grieķijas parādu dēļ, kā arī politiskie notikumi Itālijā. Dīzeļdegvielas cenu pieaugumu sekmējis ziemas kvalitātes dīzeļdegvielas deficīts Eiropā, ko izraisīja pieprasījuma palielināšanās un Krievijas piegāžu apjomu samazināšanās, kā arī ASV bezdarba rādītāju uzlabošanās, kas ir stiprinājis ASV dolāra vērtību.

Šo iemeslu dēļ patlaban Eiropā ir izveidojusies netipiska situācija, kad dīzeļdegviela arī mazumtirdzniecībā ir kļuvusi dārgāka nekā benzīns.

SIA "Latvija Statoil" degvielas uzpildes stacijās, sekojot norisēm pasaulē, aizvadītajā nedēļas nogalē samazināja benzīna cenu par vienu santīmu. Savukārt dīzeļdegvielas cena šodien tika palielināta par vienu santīmu. 95.markas benzīna litrs patlaban maksā 91,9 santīmus, bet dīzeļdegviela - 94,9 santīmus.

"Lukoil" 95.markas benzīna litra cena samazināta līdz 91,2 santīmiem litrā, bet "Neste" - līdz 90,7 santīmiem litrā. Dīzeļdegvielas cenas šodien no rīta "Neste" un "Lukoil" degvielas uzpildes stacijās nebija mainījušās un bija attiecīgi - 93,7 santīmi un 94,2 santīmi litrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!