Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 200 "Google" mātesuzņēmuma "Alphabet" darbinieki veido arodbiedrību, kas ir jaunums amerikāņu tehnoloģiju giganta darbībā, ziņo "BBC".

Viņi norāda, ka arodbiedrība dos darbiniekiem lielākas pilnvaras paust bažas, piemēram, par diskriminējošu darba praksi uzņēmumā.

Šis solis seko dažādām "Google" darbinieku īstenotajām aktivitātēm pēdējo gadu laikā, tādējādi pievēršot uzmanību problēmsituācijām uzņēmumā.

"Mēs vienmēr esam cītīgi strādājuši, lai izveidotu atbalstošu un atalgojošu darbavietu mūsu darbaspēkam," norādījusi "Google" pārstāve Kara Silveršteina. "Protams, mūsu darbiniekiem ir darba tiesības, kuras mēs atbalstām. Bet, kā mēs vienmēr esam darījuši, mēs turpināsim sadarboties tiešā veidā ar visiem mūsu darbiniekiem," viņa skaidro.

"Šī arodbiedrība balstās uz "Google" darbinieku gadiem ilgo drosmīgo organizēšanos," paudusi darbinieku pārstāve Niki Anselmo. "Jaunā arodbiedrība būs ilgtspējīga struktūra, lai nodrošinātu, ka mūsu kā "Alphabet" darbinieku kopīgās vērtības tiek respektētas," viņa piebilst.

Arodbiedrības izveidi organizējuši programmatūras inženieri, taču tā ir atvērta visiem uzņēmuma darbiniekiem ASV un Kanādā, ieskaitot pagaidu darbiniekus.

Tā pārstāv nelielu daļu no "Alphabet" darbaspēka, un tiem, kas pievienojas, jānovirza apmēram 1% no atalgojuma arodbiedrības vajadzībām.

"Mēs vēlamies, lai "Alphabet" būtu uzņēmums, kurā darbiniekiem ir jēgpilna teikšana lēmumos, kas ietekmē mūs un sabiedrību, kurā mēs dzīvojam," vēsta arodbiedrības veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!