Foto: Publicitātes foto
Lai arī Latvijai vēl ir pietiekami daudz darāmā digitalizācijas un digitālo prasmju uzlabošanas ziņā, mūsu valsts lieliskā infrastruktūra dod daudz iespēju inovācijām un noliek labā pozīcijā turpmākajai attīstībai, uzskata ASV tehnoloģiju kompānijas "Google" sabiedriskās politikas direktore Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā Marta Poslada.

"Google" Latvijā saskata lielu potenciālu – gan palīdzot Latvijas iedzīvotājiem izmantot tehnoloģijas savā labā, gan Latvijas uzņēmumiem – augt un paplašināties, izmantojot digitālos rīkus. "Google" Latvijā aprīlī sāka īstenot programmu mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) digitālo prasmju stiprināšanai: interese par to ir ārkārtīgi liela.

Vajadzības mainās

Kopumā par pamata digitālajām prasmēm var dēvēt tās, kas gan privātpersonai, gan biznesā strādājošajam ļauj komfortabli un droši darboties digitālajā vidē, vērtē Poslada. Savukārt par zināšanām, kas ir virs vidējā līmeņa, varot sākt runāt tad, kad tiek piemērotas sarežģītākas tehnoloģijas un risinājumi, lai palīdzētu uzņēmuma izaugsmei.

Vienlaikus tehnoloģiju attīstība mūsdienās notiek ļoti strauji, tādējādi arī uzskati par to, kas ir digitālās pamatprasmes un zināšanas, var mainīties. "Agrāk nozīmīga prasme bija spēt uztaisīt digitālo lietotni savam biznesam. Mūsdienās tiek pieņemts, ka jebkuram biznesam ir sava digitālā lietotne," piemēru min "Google" pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!