Foto: Publicitātes foto

Specializētais graudu pirmapstrādes iekārtu ražotājs "Preco" iekārtu ražošanas modernizācijā investēs aptuveni 1,8 miljonus eiro, no kuriem gandrīz 1,5 miljoni ir bankas "Citadele" finansējums, informē bankas pārstāvji.

"Preco" uzstādīs jaunu eksperimentālu augstas veiktspējas graudu kalšu komponentu ražošanas līniju, kas nodrošinās detaļu izgatavošanu, izmantojot jaunu vienotu metāla ielādes, štancēšanas, griešanas, ciršanas, locīšanas, formēšanas, sortēšanas un speciālo eņģu izgatavošanas tehnoloģiju.

Tas dos iespēju modernizēt ražošanas procesu, palielinās jaudu un nodrošinās gan tehnoloģiski sarežģītāku detaļu, gan jauna tipa caurplūdes graudu kalšu - ar inovatīvu centrbēdzes putekļu atdalīšanas sistēmu - ražošanu. Savukārt pieejamās brīvās ražošanas jaudas uzņēmums varēs izmantot, lai pievērstos arī ārpakalpojumu sniegšanai citiem metālapstrādes uzņēmumiem.

"Preco" eksportē vairāk nekā 60% no saražotajām graudaugu, lopbarības augu, pākšaugu, sēklu un citu birstošu produktu transportēšanas un kaltēšanas iekārtām.

"Graudu pirmapstrādes iekārtu ražošanas nozarē esam uzkrājuši jau vairāk nekā 20 gadu pieredzi un šobrīd ražošanas iekārtas eksportējam galvenokārt uz Eiropas Savienības valstīm. Mums ir stabils pastāvīgo klientu loks, tāpēc pandēmija nav būtiski ietekmējusi mūsu ražošanas apjomus," uzņēmuma "Preco" valdes loceklis Valdis Pabērzs.

Projektam piesaistīts arī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!