Foto: LETA
No 1. novembra par Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) izpilddirektori kļuvusi līdzšinējā ĀIPL projektu direktore Marta Jaksona, informēja biedrībā.

Savukārt iepriekšējais ilggadējais ĀIPL vadītājs Ģirts Greiškalns turpmāk ieņems biedrības valdes padomnieka amatu.

Jaunās ĀIPL vadītājas galvenā darbības prioritāte būs turpināt dialogu ar valdību par ārvalstu investoriem svarīgiem jautājumiem, tostarp darbaspēka pieejamības un kvalitātes jautājumiem, kā arī nodokļu sistēmas un tiesiskās vides sakārtošanu Latvijā.

Pildot ĀIPL projektu direktores pienākumus, Jaksona pierādījusi sevi kā talantīgu vadītāju un augsti motivētu profesionāli gan finanšu, gan komunikācijas jomā. Pieredzi viņa uzkrājusi, ilgus gadus strādājot Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā, ANO attīstības programmā Ņujorkā, kā arī Tulkošanas un terminoloģijas centrā par direktori.

Augstāko izglītību politikas zinātnes programmā Jaksona ieguvusi Latvijas Universitātē, zināšanas papildinot Starptautiskajā Sabiedrības vadības institūtā Parīzē un vēlāk iegūstot profesionālo maģistra grādu biznesa vadībā.

ĀIPL valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska atzina, ka Jaksona un Greiškalns padomē roku rokā strādā jau ilgu laiku, tādēļ nav šaubu, ka, nododot izpilddirektora pilnvaras Jaksonai, tiks nodrošināta darba un kvalitātes nepārtrauktība gan sadarbībā ar biedriem, gan visiem sadarbības partneriem.

"Greiškalna paveikto ĀIPL izpilddirektora amatā desmit gadu garumā ir grūti uzskaitīt, taču vēlos īpaši teikt paldies par viņa pašaizliedzību un enerģiju, kas ievērojami palīdzējusi padomei sekmīgi virzīt sabiedrībai un uzņēmējiem svarīgas idejas," sacīja biedrības valdes priekšsēdētāja.

Greiškalns par ĀIPL izpilddirektoru kļuva pirms desmit gadiem, un šajā laikā viņa vadībā ĀIPL ir kļuvusi par nozīmīgu viedokļu līderi uzņēmējiem svarīgu jautājumu risināšanā un virzījusi virkni sabiedrībai un uzņēmējiem svarīgu iniciatīvu, piemēram, sasāpējušo maksātnespējas administrēšanas jomas reformu. Tāpat sagatavoti vairāk nekā 50 dažādi viedokļu ziņojumi Latvijas valdībai par tautsaimniecībai svarīgiem jautājumiem, rosinot diskusiju un strādājot pie nepieciešamām normatīvo aktu izmaiņām Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

Greiškalns sacīja, ka pēc aizvadītā laika ĀIPL izpilddirektora amatā viņš nolēmis meklēt jaunus izaicinājumus savā profesionālajā karjerā. "Desmit pavadīti gadi vienā organizācijā ir ilgs laiks, un iegūtā pieredze ir neatsverama gan profesionālā, gan personīgajā ziņā. Man ir patiess gandarījums, ka ĀIPL šo gadu laikā ir ieguvusi stabilu vietu uzņēmēju pārstāvošo organizāciju vidū un kļuvusi par organizāciju, kuras viedoklī valdība ieklausās un ņem vērā. Esmu pārliecināts, ka jaunā ĀIPL izpilddirektore Jaksona turpinās veiksmīgi īstenot ĀIPL mērķus," uzsvēra Greiškalns.

ĀIPL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola. ĀIPL biedru uzņēmumi pārstāv ap 30% jeb 2,2 miljardus eiro no tiešajām ārvalstu investīcijām Latvijas uzņēmumos. ĀIPL meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Risinājumus un priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!