Foto: LETA

Akciju sabiedrība "Grindeks" šā gada 10. novembra ārkārtas akcionāru sapulcē lēmusi izslēgt uzņēmuma uzrādītāja akcijas no AS "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālā saraksta, informē "Grindeks".

Lēmums pieņemts ar nepieciešamo balsu vairākumu. Uzņēmuma kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 9 585 000.

Jau iepriekš uzņēmums vēstīja, ka "Grindeks" stratēģija paredz, ka tas turpmāk fokusēsies uz sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo, pretvēža un diabēta ārstēšanas medikamentu klāsta paplašināšanu. Plānots, ka 2025. gadā produktu klāstu šajās terapeitiskajās grupās veidos 105 gatavo zāļu formas, un tās tiks eksportētas uz 97 pasaules valstīm. Lai stiprinātu savu konkurētspēju un neatkarību no ārvalstu aktīvo farmaceitisko vielu ražotājiem, tiek plānots paplašināt "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu klāstu līdz vismaz 40 vielām 2025. gadā.

Svarīgs "Grindeks" koncerna izaugsmes priekšnosacījums būs aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu formu ražošanas jaudas palielināšana, tāpēc attīstības plāns paredz jaunas ražotnes būvniecību Latvijā. Šobrīd uzsākta projekta izstrāde un nepieciešamā investīciju apjoma apzināšana. Iecerēts, ka projekts tiks īstenots vairākos posmos.

"Esam sasnieguši tādu "Grindeks" koncerna attīstības stadiju, kas prasa pieņemt ļoti nozīmīgus, stratēģiski pārdomātus lēmumus par ieguldījumiem uzņēmuma nākotnē. Lai palielinātu koncerna konkurētspēju Eiropas un pasaules tirgos, kā arī sasniegtu ambiciozus mērķus, mums nepieciešamas lielākas gatavo zāļu formu un aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas jaudas. Man kā akcionāram un Latvijas patriotam ir svarīgi, ka Latvijā attīstās rūpnieciskā ražošana un eksports. Mūsu projekts paredz izveidot jaunu pasaules līmeņa farmaceitisko ražotni, kas nesīs lielu atdevi arī Latvijas ekonomikai un veicinās valsts eksporta pieaugumu," teic"Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

"Grindeks" koncerna ilgtermiņa stratēģija paredz arī mērķtiecīgu meitasuzņēmuma AS "Kalceks" attīstību, specializējoties uz medikamentiem slimnīcu segmentam. Plānots, ka 2020. gadā "Kalceks" medikamentu pārdošanas rādītājs sasniegs 40 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!