Foto: LETA

Latvijas farmācijas kompānija AS "Grindeks" plāno ieguldīt 2,43 miljonus eiro (1,71 miljonu latu) gatavo zāļu formu ražošanas paplašināšanā, kā arī pētniecības kapacitātes palielināšanā, binformē uzņēmumā.

"Grindeks" pārstāve Laila Kļaviņa norāda, ka uzņēmums plāno iegādāties tehnoloģiskās iekārtas, kas dos iespēju izstrādāt un ražot jaunas, līdz šim nebijušas gatavo zāļu formas, piemēram, daudzslāņu tabletes.

Tāpat iekārtas nodrošinās iespēju produktus saražot nelielos apjomos, piemēram, pilotsērijās. Pateicoties jaunajām iekārtām, "Grindeks" varēs nodrošināt kvalitatīvu un efektīvu produktu tehnoloģijas pāreju no maziem apjomiem uz lielākiem un sekmīgi attīstīt jaunu nišas produktu ražošanu, atzīmē Kļaviņa.

"Lai īstenotu šo projektu, "Grindeks" plāno startēt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras izsludinātajā darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.4.aktivitātes "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" projektu iesniegumu atlases trešajā kārtā.

Kā liecina nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati par koncerna "Grindeks" darbību pirmajā pusgadā, tā apgrozījums bija 38,4 miljoni latu, kas ir par 12,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Savukārt koncerna neto peļņa pirmajā pusgadā bija 4,1 miljons latu, kas ir par 10,8% vairāk nekā pirmajā pusgadā pērn.

Koncerna apgrozījums pērn bija 82,7 miljoni latu, kas ir par 18,8% vairāk nekā 2011.gadā. Savukārt koncerna neto peļņa 2012.gadā bija 9,6 miljoni latu, kas ir par 43,3% vairāk nekā 2011.gadā.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā, uzņēmuma lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans - 33,29%, Anna Lipmane - 16,69%, "AB.LV Private Equity fund 2010" - 11,38%, "Skandinaviska Enskilda Banken" (nomināla turētājs) - 10,22%, ""Swedbank" AS Clients Account" (nomināla turētājs) - 8,71%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!