Foto: LETA

AS ”Grindeks” šogad plāno pilnībā pabeigt Slovākijas medicīnisko preparātu ražotāja ”HBM Pharma” iegādes darījumu un iekļaut Slovākijas uzņēmumu ”Grindeks” koncernā, informē ”Grindeks” pārstāve Laila Kļaviņa.

Pirkuma līgums par ”HBM Pharma” iegādi tika noslēgts 2012. gadā. Kopējā darījuma summa ir 13,1 miljons eiro. ”Grindeks” par Slovākijas uzņēmuma iegādi jau samaksājis avansa maksājumu 11,67 miljonu eiro apmērā. Kapitāldaļu iegāde finansēta no uzņēmuma līdzekļiem.

”HBM Pharma” pamatdarbība ir medicīnisko preparātu ražošana, un "Grindeks" ar to ir noslēgusi ilgtermiņa līgumu par zāļu ražošanu injekciju formā. "Grindeks" pasūtījumi veido aptuveni 30% no kopējā "HBM Pharma" apgrozījuma.

"Ņemot vērā AS "Grindeks" nepieciešamību palielināt ražošanas jaudas, visizdevīgākais risinājums ražošanas jaudu palielināšanai ir esošas ražotnes iegāde. Šāda darbība atbilst uzņēmuma stratēģijai nodrošināt visu ražošanas procesu vertikālu integrāciju - aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu pētniecību, izstrādi, ražošanu un pārdošanu," skaidro ”Grindeks” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Pēc darījuma pabeigšanas "Grindeks" koncernā ietilps pieci meitasuzņēmumi - AS "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca" (Igaunija), AS "Kalceks" (Latvija), SIA "Namu apsaimniekošanas projekti" (Latvija), SIA "Grindeks Rus" (Krievija) un "HBM Pharma" s.r.o. (Slovākija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!