Foto: Publicitātes foto

Lietuvas aktīvu pārvaldības uzņēmums "Eika Asset Management" (EAM) pabeidzis tirdzniecības centra iegādi Rīgā, Grostonas ielā 1, kura enkurnomieks ir "Maxima", ziņo EAM.

Šis ir fonda pirmais ieguldījums kaimiņvalstī Latvijā, tomēr darījuma summa netiek atklāta. Darījumā ieguldījumu veicis EAM pārvaldītais fonds "Eika Real Estate Fund".

Tirdzniecības centrā ir trīs galvenie nomnieki – "Maxima", "Pepco" un "Lemon Gym".

EAM savā paziņojumā par darījuma pabeigšanu Skansti, kur atrodas tirdzniecības centrs, dēvē par visstraujāk augošo Rīgas rajonu, prognozējot, ka tas kļūs par galvaspilsētas centrālo biznesa rajonu, tikai dažus kilometrus no Vecrīgas.

7400 kvadrātmetrus plašajā tirdzniecības centrā ir gandrīz 500 autostāvvietas stāvlaukumā pie veikala un blakus esošajā daudzstāvu autostāvvietā. Šī iegāde ļauj plānot papildu 7000 kvadrātmetru lielu apbūvi tajā pašā zemes gabalā. Tirdzniecības centrs pašlaik ir 99% izīrēts uz ilgtermiņa nomas līgumiem.

EAM rīkotājdirektore Viktorija Orkine stāsta, ka šis ir otrais fondu pārvaldības uzņēmuma ieguldījums ārzemēs pēc biznesa centra Slovākijā. "Ir jēgpilni paplašināties visās Baltijas valstīs, tāpēc esam mērķtiecīgi spēruši šo soli. Ieguldījums šajā tirdzniecības centrā ir drošs, jo tas ģenerē stabilu nomas ienākumu plūsmu, bet tajā pašā laikā tam ir potenciāls turpmākai attīstībai Latvijas galvaspilsētas Skanstes biznesa, izklaides un dzīvojamā rajonā, kas aktīvi attīstās," saka Orkine.

Tirdzniecības centrs tika iegādāts no Igaunijas uzņēmuma "Metro Capital".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!