Foto: LETA

Komercreģistrā ierakstīta SIA "Skonto Group", kuras vienīgais dalībnieks ir Maltā reģistrēta kompānija, bet patiesā labuma guvējs – būvuzņēmējs Guntis Rāvis, vēstīja "Lursoft" Klientu portfelis.

Rāvis ir uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

"Skonto Group" reģistrēta 21. decembrī. Tā pieder Maltas uzņēmumam "Construction Industry Investments LTD".

Jaundibinātā uzņēmuma pamatkapitāls ir 50 000 eiro, ko veido 100 daļas ar vienas daļas nominālvērtību 500 eiro. Tā juridiskā adrese reģistrēta Rīgā, Emiļa Melngaiļa iela 1A, kur reģistrēti arī citi ar Rāvi saistīti uzņēmumi.

"Skonto Group" mājaslapā sacīts, ka tā piedāvā gatavus būvindustrijas risinājumus no projektēšanas līdz projekta realizācijai un garantijas pakalpojumiem. Grupas gada apgrozījums pārsniedz 250 miljonus eiro un tā nodarbina vairāk nekā 1500 cilvēkus, sacīts uzņēmuma mājaslapā.

Par "Skonto Group" izveidi Rāvis klāstīja jau pērnā gada vasarā, kad paziņoja par ieceri vienā holdingā apvienot deviņus uzņēmumus. Viņš informēja, ka "Skonto Group" ir veidojusies pēdējo piecu gadu laikā.

"Pēdējo piecu gadu laikā arvien intensīvāk sākām strādāt ārvalstu tirgos, jo Latvijas tirgus ir pārāk mazs. Grupas kompānijas jau sen ir pāraugušas mūs valsti un pieprasītas citos tirgos. Savukārt ārzemju tirgi vēlās kontaktēt ar struktūru, kurai ir vismaz 100 miljonu eiro apgrozījums. Pie šāda apmēra ārvalstu partneri sāk runāt par nopietnākām lietām, līdz tam ir iespējami tikai nelieli palīgdarbi. Grupas izveide būtībā bija ārzemju partneru pamudinājums, jo grupas uzņēmumi sniedz kompleksu pakalpojumu un ārzemēs jau kādu laiku šīs kompānijas uztvēra kā grupu," "Skonto Group" izveides nepieciešamību skaidroja Rāvis.

"Pārsvarā strādāsim uz eksportu, kur ūdeņi ir dziļāki un plašāki. Savukārt grupā esošais būvuzņēmums SIA "Skonto būve" paliks darbībai Latvijas tirgū, tā apgrozījums būs atkarīgs no Latvijas tirgus apmēra," norādīja uzņēmējs.

"Lursoft" izziņa liecina, ka Rāvis šobrīd ieņem amatus 54 Latvijā reģistrētos uzņēmumos, ir tiešais dalībnieks septiņos uzņēmumos, bet kā patiesā labuma guvējs viņš reģistrēts 75 uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!