Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien, 16. jūnijā, ceļu uz Gruziju sākusi pirmā kosmētikas ražotāja "H.A.Brieger" eksporta krava ar "Dzintars" produkciju. Plānots, ka tirdzniecībā Gruzijā "Dzintars" būs pēc trim nedēļām, informē uzņēmums.

"H.A.Brieger" uz Gruziju eksportē pilnu produktu portfeli. "Dzintars" kosmētikas produkti Gruzijā tiks pārdoti vairāk nekā 500 dažādos veikalos un aptiekās, tostarp vienā no Gruzijas lielākajām aptieku ķēdēm LLX "PSP Pharm", Ltd "Aversi-Pharma" un Tbilisi tirdzniecības centrā "Agrohub CCO".

Jāatgādina, ka kopš 2021. gada maija beigām uzņēmuma produkti ir pieejami tirdzniecībā arī Igaunijas un Lietuvas interneta veikalos un atsevišķās tirdzniecības ķēdēs. "H.A.Brieger" tuvāko mēnešu mērķis ir stiprināt un paplašināt tirdzniecības vietu tīklu abos šajos tirgos. Tāpat jau tuvākā laikā tiks sākts eksports uz Uzbekistānu un Krieviju.

"Interese par Latviju, kultūru, ražojumiem Gruzijā vēsturiski ir liela un šī interese ir saglabājusies vēl joprojām. Tādēļ, izvēloties pirmos eksporta tirgus, ne mirkli nešaubījāmies, ka viena no pirmajām būs tieši Gruzija," teic "H.A.Brieger" vadītāja Anastasija Udalova.

Jau vēstīts, ka kosmētikas ražotājs "H.A.Brieger" atjaunoto "Dzintars" kosmētikas līniju ķermenim sāka tirgot 2021. gada marta sākumā. Kopš tā brīža ķermeņa kopšanas līniju ir papildinājusi mutes dobuma kopšanas sērija un saules aizsardzības sērija "Jūrmala". Līdz šim "Dzintars" tirdzniecības apjoms ir sasniedzis gandrīz miljonu eiro, bet uzņēmuma interneta veikalu apmeklējuši 180 000 unikālo apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!