"Metāla būvju sistēmas" (MBS) beidzot ir parakstījušas sadarbības priekšlīgumu ar otru potenciālo daudzfunkcionālās hokeja halles būvētāju Rīgā - SIA "Multihalle".
MBS direktors Jānis Brinkmanis norādīja, ka šajā priekšlīgumā kompānijas vienojušās par halles izveides termiņiem, investīcijām u.c. jautājumiem. Pēc viņa sacītā, šobrīd vislielākās problēmas ir ar zemes nomas līgumu par halles būvniecības vietu, tāpēc līdz šim vēl nav parakstīts pamatlīgums.

Taču priekšlīgums bija jāparaksta, jo to prasījusi Latvijas Hokeja federācija (LHF), kā arī Rīgas dome, norādīja Brinkmanis, piebilstot, ka priekšlīgumā minēts, ka līdz nākamā gada janvāra beigām jābūt parakstītam zemes nomas līgumam ar Rīgas domi.

Priekšlīguma parakstīšanu apstiprināja arī "Multihalles" izpilddirektors Vilnis Baltiņš, norādot, ka vienošanās protokols jeb priekšlīgums starp abām kompānijām patiešām ir parakstīts.

Galvenajos punktos izstrādātais sadarbības līgums paredz, ka "Multihalle" būvēs halli, kuras izmaksas tiek lēstas aptuveni 25 miljonu eiro (15 miljonu latu) apjomā, bet MBS par aptuveni 250 miljoniem ASV dolāru (150 miljoniem latu) veidos infrastruktūru līdzās hallei - tirdzniecības vietas, biroju telpas, viesnīcas u.c.

Komercreģistrā publicētā informācija liecina, ka Latvijas investoriem piederošās SIA "Multihalle" lielākais akcionārs ir "Latvenergo" valsts pilnvarnieks un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris, kuram pieder 31% uzņēmuma akciju. Tāpat akcionārs ir Latvijas Futbola federācijas prezidents un "Skonto" grupas vadītājs Guntis Indriksons, kuram ir 20% akciju, "Multihalles" līdzīpašnieks Ivars Kalvišķis ar 20% un juriste Zane Mača ar 29% uzņēmuma akciju.

Savukārt "Metāla būvju sistēmas" Latvijā pārstāv četras kompānijas - Šveices uzņēmumus "Maple Leaf Stadiums AG" un "B+R Events", kā arī britu kompānijas "Atlas Ward Building Systems" un "Planet Ice".

Jāatgādina, ka novembra vidū potenciālie jaunās halles būvētāji "Multihalle" pēc ilgām sarunām tomēr parakstīja sadarbības līgumu ar LHF par jaunās hokeja halles būvi, kas atradīsies bijušā hipodroma teritorijā Skanstes un Grostonas ielu krustojumā.

Izstrādātā līguma galvenie punkti paredz, ka hallei jābūt gatavai līdz 2005.gada 1.augustam, jāatbilst starptautiskiem standartiem, jābūt finansiālajām garantijām un celtniecībai jāsākas nākamā gada maijā. Halli paredzēts izveidot ar 12 tūkstošiem skatītāju vietu.

Lai nezaudētu tiesības uz pasaules čempionāta rīkošanu Rīgā 2006.gadā, Latvijā līdz 2005.gada augustam ir jāuzceļ divas halles, no kurām viena ir plānota kā multifunkcionāla arēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!