Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu AS ''HansaMatrix'' tālāko attīstību, uzņēmums piesaistījis "SEB banka" ilgtermiņa finansējumu 4,9 miljonu eiro apmērā, kā arī 0,6 miljonu eiro kredītlīniju, lai pārfinansētu uzņēmuma saistības citās Latvijas finanšu iestādēs, informēja bankā.

Izvērtējot uzņēmuma attīstības plānus, "SEB banka" ir apstiprinājusi un rezervējusi papildu 1,5 miljonu eiro finansējumu industriālajam līzingam un vienu miljonu eiro būvniecības vajadzībām Pārogres ražotnei. Šis finansējums tiks izsniegts 2018. gada laikā.

"Šobrīd ''HansaMatrix'' līdz ar pārējo Latvijas elektronikas un optikas ražošanas klāsteri strauji attīstās, un "SEB bankas" lēmums, atbalstīt uzņēmumu, nodrošina finansējumu mūsu tālākai izaugsmei un jauno tehnoloģiju investīcijām," pauda uzņēmuma valde priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis.

''HansaMatrix'' aizvadītā gada deviņos mēnešos strādāja ar 14,56 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22% lielāks nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš. Kopš 2016. gada jūlija "HansaMatrix"tiek kotēts arī ''Nasdaq'' Baltijas akciju galvenajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie klienti ir vairāki Baltijas, Skandināvijas un citu Eiropas Savienības valstu oriģinālo iekārtu ražošanas (OEM) uzņēmumi, kas darbojas datu tīklu, industriālās elektronikas, ierīču interneta (IoT) un citu produktu tirgus segmentos.

"Tas, kā savu ikdienas darbu organizē un plāno ''HansaMatrix'', ir iedvesmojoši," pastāstīja "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts, "gan esot uzņēmuma ražotnē, gan ikdienā strādājot ar ''HansaMatrix'' komandu, mums ir pārliecība, ka uzņēmuma ilgtermiņa stratēģija palīdzēs uzņēmumam sasniegt mērķus."

''HansaMatrix'' ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un pilnu ražošanas pakalpojumu, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (Internet of Things), industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM), uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produkta ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan jaunuzņēmumiem, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!