Foto: LETA

Maizes un maizes izstrādājumu ražotājs un tirgotājs "Hanzas maiznīcas" uzņēmuma Rēzeknes filiāles darbiniekus plāno sākt atlaist septembra sākumā, pastāstīja "Hanzas maiznīcas" māteskoncerna "Vaasan" viceprezidents piegādes ķēžu un operāciju jautājumos Miko Leino.

Viņš norādīja, ka uzņēmums pakāpeniski veiks filiāles Rēzeknē ražošanas pāreju uz darbību Rīgā. "Pāreja tiks veikti viļņveidīgi, pamatojoties uz produktu veidiem. Pirmais vilnis plānots septembra sākumā un pēdējais - oktobra beigās. Šo pārēju ietvaros mēs atlaidīsim ar tām saistītos darbiniekus," sacīja Leino, piebilstot, ka neliels skaits filiāles Rēzeknē darbinieku turpinās strādāt uzņēmuma ražotnē Rīgā, taču par to precīzu skaitu vēl notiek pārrunas.

Leino arī pastāstīja, ka uzņēmums Rēzeknes rūpnīcā nolēma pakāpeniski samazināt ražošanu pēc rūpīgas tirgus izvērtēšanas - galvenokārt saistībā ar kopējā maizes tirgus samazināšanos un smago konkurenci Latvijā. "Turklāt, mūsu rūpnīca Rēzeknē pamazām kļuva neefektīva, bet tajā pašā laikā mēs investējam mūsu ražotnes Rīgā modernizācijā. Mums ir nepieciešama rīcībspēja un kapacitāte Rīgas ražotnē, lai tur ražotu produktus, kurus agrāk realizējām Rēzeknē," sacīja Leino.

Kā vēstīts, "Hanzas maiznīcas" šogad plāno slēgt filiāli Rēzeknē. Ražošanu paredzēts pārtraukt pakāpeniski, līdz novembrim atlaižot visus 84 darbiniekus.

"Hanzas maiznīcas" 2014. gadā strādāja ar 20,81 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 3,7% mazāk nekā 2013. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās 3,3 reizes - līdz 973,3 tūkstošiem eiro.

"Hanzas maiznīcas" izveidotas 1994. gadā, kad viens no Somijas lielākajiem maizes ražotājiem "Vaasan&Vaasan" no "Ave Lat grupas" nopirka akciju kontrolpaketi četros maizes ražošanas uzņēmumos - "Rīgas maizniekā", "Rēzeknes maizniekā", "Abrā" un "Baltmaizniekā". Visi četri uzņēmumi apvienoti ar vienu zīmolu - "Hanzas maiznīca", kā arī vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir "Hanzas maiznīcas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!