Foto: PantherMedia/Scanpix

Valstij piederošās SIA "Hipotēku bankas nekustamā īpašuma aģentūra" ("Hiponia") publiski izplatītie paziņojumi par SIA "Resort Management" īstenotu reiderismu ir valsts iestāžu morāla šantāža, uzskata uzņēmuma pārstāvji.

Kā ziņots, "Hiponia" uzskata, ka tai piederošā nekustamā īpašuma bijušais nomnieks SIA "Resort Management" ar Latvijas šķīrējtiesas sprieduma palīdzību mēģina panākt, ka "Hiponia" tiek radīti būtiski zaudējumi. ""Resort Management" uz nodokļu maksātāju rēķina varētu iedzīvoties vairāk nekā 720 000 eiro apmērā," teikts "Hiponia" paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Resort Management" pārstāve Dagnija Dižbite pauda viedokli, ka "Hiponia" kā netieši Latvijas valstij piederošs uzņēmums pieprasa papildu resursu izmantošanu no valsts budžeta iestāžu puses. Turklāt publiskie paziņojumi un darbības no "Hiponia" esot tieši mēģinājumi iesaistīt valsts iestādes strīdu risināšanā par labu vienai no pusēm, kā arī centieni novērst sabiedrības uzmanību no domstarpību būtības un "Hiponia" amatpersonu prettiesiskajām darbībām.

Pēc "Resort Management" pārstāves teiktā, domstarpības sākās tad, kad "Hiponia", izmantojot apsardzes uzņēmuma SIA "Recruit" pakalpojumus, bez tiesiska pamata ar varu pārņēma "Resort Management" nomāto īpašumu.
""Hiponia'' paziņojumi ir valsts iestāžu morāla šantāža, cenšoties panākt to rīcību par labu vienai no strīdā iesaistītajām pusēm. Šādas prettiesiskas metodes "Hiponia" izmanto ne pirmo reizi. Jau pērn tika ziņots par gadījumu, kad "Hipotēku bankas" nolīgtie apsargi ieņēma viesnīcu "Augustine"," norāda Dižbite.

Uzņēmums piekrīt, ka "Hiponia" ir tiesības vērsties tiesībsargājošajās institūcijās ar lūgumu rosināt kriminālprocesuālas darbības ar mērķi pārbaudīt, vai ir notikusi dokumentu viltošana un vai esošais civiltiesiskais strīds satur krāpnieciskas darbības. Taču "Resort Management" uzskata, ka šāda rīcība ir pamatota ar mērķi pagarināt civiltiesiska strīda izskatīšanu, cerot panākt labvēlīgāku apstākļu iestāšanos par labu "Hiponia" no lēmumu pieņemšanā iesaistītajām pusēm.

"Resort Management" uzsver, ka tiesvedība ar "Hiponia" ir civiltiesisks strīds, par kura risināšanu abas puses iepriekš ir vienojušās.

""Resort Management" ir darbojusies un rīkojas likumīgi un aizstāv savas likumīgās intereses. Jebkuri mēģinājumi iztulkot tiesvedības procesu par reiderismu ir publicitātes kampaņa, lai civiltiesisku vienošanos, kas noslēgta atbilstoši Latvijas likumiem, mēģinātu iztulkot kā kriminālas darbības un tādējādi ietekmētu strīdus izskatīšanu. Pārsteidzoši ir tas, ka valstij pastarpināti piederošas kapitālsabiedrības pārstāvji dod netiešus mājienus, apšaubot tiesiskās un likumiskās kārtības mazspēju," uzsver "Resort Management" pārstāve.

Kā ziņots, uzņēmuma "Resort Management" īpašnieks Gints Liepaskalns ir valsts amatpersona, SIA "LDZ ritošā sastāva serviss" valdes loceklis, mārketinga un iepirkumu direkcijas direktors, strādājis arī valsts AS "Tiesu namu aģentūra" kā valdes priekšsēdētājs, vēlāk kā komercdarbības konsultants, liecina "Firmas.lv" un Valsts ieņēmumu dienesta informācija. Šī gada martā Tieslietu ministrijas izplatītā preses relīzē par ministres Baibas Brokas (VL-TB/LNNK) reģionālo vizīti uz Jēkabpili Liepaskalns norādīts kā "Tiesu namu aģentūras" izpilddirektors.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Liepaskalns savulaik darbojies politikā - no Tautas partijas bijis ievēlēts Rīgas domē. Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem viņš darbojies arī Rīcības partijā, kurā bijis Revīzijas komisijas loceklis.

"Hiponia" kapitāldaļu īpašniece ir Privatizācijas aģentūra (PA). Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Muižnieks, valdē darbojas arī PA vadītājs Ansis Spridzāns un PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs. "Hiponia" nodarbojas ar no valsts AS "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" pārņemto problemātisko aktīvu pārvaldīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!