Saskaņā ar bankas akcionāra lēmumu valsts akciju sabiedrība "Latvijas Hipotēku un zemes banka" palielinājusi pamatkapitālu par 70,28 miljoniem latiem. Līdz ar to kopējais pamatkapitāla apjoms sasniedzis 191 601 311 latu, informē banka.

Hipotēku bankas pamatkapitāla palielināšana ir paredzēta likumā par 2010.gada valsts budžetu. Pamatkapitāls palielināts, valstij pārņemot Hipotēku bankas saistības pret Ziemeļu Investīciju banku un attiecīgo summu ieguldot bankas pamatkapitālā.

Ziemeļu Investīciju bankas līdzekļus arī turpmāk izmantos kreditēšanai Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmā. To ieguldīšana bankas pamatkapitālā nozīmē, ka līdzekļi arī pēc to atmaksas paliks bankā un Hipotēku banka tos turpinās izmantot uzņēmēju kreditēšanai. Jau šobrīd programmas ietvaros izsniegti aizdevumi par vairāk nekā 112 miljoniem latu.

Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājs Rolands Paņko skaidro, ka "kapitāla palielināšana ļauj bankai aktīvāk īstenot valdībā apstiprinātās programmas un stiprinās banku tās pamatdarbībā - Latvijas uzņēmēju kreditēšanā. Kapitāla palielināšana sekmēs kreditēšanu ne tikai esošo valsts atbalsta programmu ietvaros, bet arī ļaus realizēt jaunas programmas nākotnē".

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs uz 31.martu bija 12%, bet pēc kapitāla palielināšanas tas sasniedzis 19,9%. Bankas likviditātes rādītājs uz 31.03.2010 bija 125%. Hipotēku banka ir 100% valstij piederoša banka un tās reitings atbilst Latvijas valsts kredītreitingam: ilgtermiņa ārvalstu valūtas ieguldījumiem - Baa3, īstermiņa ārvalstu valūtas ieguldījumiem - P3, finansiālās stabilitātes reitings - E+, hipotekāro ķīlu zīmju reitings - Baa2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!