Foto: Shutterstock
Septembra beigās pārtikas pārstrādes uzņēmums "HKScan Latvia" īstenojis ievērojamu eksporta darījumu par 50 tonnām Latvijā ražotās produkcijas.

Jelgavas ražotnē sagatavoti un uz Vāciju eksportēti 50 000 kilogramu lēni gatavotās produkcijas.

Darījuma apjoms bijis 56 800 iepakojumi, kas aizņēma kopumā piecas lielās kravas mašīnas, padarot to par vienu no nozīmīgākajiem uzņēmuma darījumiem šogad. Pateicoties tam, Latvijā ražotie produkti būs pieejami aptuveni 3000 Vācijas mazumtirdzniecības veikalos.

Īstenotais eksporta darījums iekļāva četrus "HKScan Latvia" produktu veidus.

Darījums nav vienreizējs, bet gan jau iesāktās sadarbības turpinājums. Šā gada pirmajos sešos mēnešos uzņēmums uz Vāciju ir eksportējis 720 tonnu savas produkcijas.

"HKScan Latvia" šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo 2019. gada periodu, ir panācis eksporta kāpumu par 30 procentiem, informēja uzņēmumā.

Lai turpinātu eksporta kāpināšanu un paplašinātu eksporta tirgus, uzņēmums tuvākajos mēnešos Jelgavas ražotnes attīstībā investēs līdz vienam miljonam eiro.

Atbildot uz jautājumu, kā uzņēmuma darbību kopumā ir ietekmējis šā gada Covid-19 uzliesmojums, "HKScan Latvia" informēja, ka līdz šim visi uzņēmuma procesi ir noritējuši bez izmaiņām un bez pārtraukumiem ražošanas ķēdē.

Līdz ar esošo situāciju saistībā ar Covid-19, pārdošanas apmēri Horeca nozarē ir samazinājušies, tomēr to kompensē pieaugošie mazumtirdzniecības un eksporta apjomi. Tāpat turpinās esošo un jaunu produktu attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!