Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "HKScan Latvia" šā gada vienpadsmit mēnešos savā ražotnē Jelgavā ir sasniedzis visā darbības laikā saražotās produkcijas apjoma rekordu. Salīdzinot ar iepriekšējā gada 11 mēnešiem, papildus saražotas 600 tonnas gaļas produktu. Tāpat uzņēmums ir panācis lielākos eksporta apjomus vēsturē, informē kompānijas pārstāvji.

Šā gada 11 mēnešos "HKScan Latvia" eksportēja par 13,4% jeb par 585 tonnām vairāk produktu nekā pērnā gada attiecīgajā periodā. Salīdzinot ar 2019. gada attiecīgo periodu, pieaugums ir vēl iespaidīgāks - 41%.

"Sasniegtie rezultāti apliecina mūsu eksporta stratēģijas pamatotību. Savukārt eksporta apjomu pieaugums ir stimulējis kopējā ražošanas apjoma palielināšanos, Panākumi apliecina, ka mūsu uzņēmums ir pareizi izmantojis šo sarežģīto laiku, piedāvājot produkciju tirgos, kuros pēc tās ir pieprasījums," uzsver "HKScan Latvia" pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

Lielākais pieaugums bija uzņēmuma produkcijas eksportam uz Vāciju un Centrāleiropas valstīm – eksporta apjomi ir palielinājušies par 20%, salīdzinot ar 2020. gadu, un par 124% salīdzinājumā ar 2019. gadu.

Uzņēmuma jaunākais veiksmes stāsti ir "Vegan Dim Sum" ēdienu pārdošana Vācijas tirgū, kā arī lēnā veidā (slow cooked) pagatavotās produkcijas pārdošana Polijā. "Dim Sum" ir viens no populārākajiem Āzijas ēdieniem. Saldēto maltīti ražo Jelgavā, un tā veidota pēc unikālas "HKScan Latvia" darbinieku receptes, kas ir 100% vegāna un ar zemu tauku saturu. Papildus vegānajai versijai ar kimčī pildījumu ir pieejams arī "Dim Sum" ar cūkgaļas pildījumu.

Lai apmierinātu arvien pieaugošo saldētu gaļas produktu pieprasījumu eksporta tirgos, kā arī Latvijā, "HKScan Latvija" nākamgad plāno investēt Jelgavas ražotnes paplašināšanā un modernizācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!