Foto: Publicitātes foto

Pārtikas uzņēmums "HKScan Latvia", kas ražo produkciju ar zīmoliem "Rīgas miesnieks", "Jelgava", "Tallegg" un "Rakvere", produktu piegādes turpmāk veiks ar videi draudzīgākam automašīnām, kuras kā degvielu izmanto saspiesto dabasgāzi (CNG), informēja uzņēmumā.

"Lēmums produkcijas piegādēm izmantot videi draudzīgākus "Scania R 410 CNG" auto ir uzņēmuma kārtējais solis, lai sasniegtu koncerna izvirzīto mērķi – līdz 2025. gada beigām savai rūpnieciskajai ražošanai nodrošināt oglekļa neitralitāti un līdz 2040 .gada beigām sasniegt oglekļa neitralitāti visos pārtikas ražošanas ķēdes posmos – no dzīvnieku audzēšanas līdz gala produkta nonākšanai pie patērētājiem," skaidro "HKScan Latvia" pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

Pēc uzņēmuma aprēķiniem, jauno automašīnu izmantošana papildus ik gadu ļaus samazināt CO2 emisijas par 25 tonnām.

Jaunos kravas auto izmantos tikai "HKScan" produktu piegādēm. Katra automašīna spēj pārvadāt 66 paletes ar produktiem. Ieskatam – uz katras paletes iespējams novietot 864 pakas "Mārtiņa grildesiņu" vai 576 pakas "Doktora ekstra" desas. Katrs auto vienlaikus spēj pārvadāt aptuveni 19 tonnas šādu produktu.

Oglekļa neitralitātes sasniegšanai "HKScan Latvia" jau pērn sāka izmantot tikai atjaunojamo elektroenerģiju.

"HKScan Latvia" ir dibināts 1922.gadā un ietilpst Somijas "HKScan", kas ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs.

2020.gadā uzņēmuma tīrie pārdošanas ieņēmumi sasniedza gandrīz 1,8 miljardus eiro. Savukārt "HKScan Latvia" apgrozījums pērn bija gandrīz 50 miljoni eiro, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas – 614 tūkstoši eiro, liecina "Lursoft" pieejamie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!