Foto: LETA
SIA "Hotel Bergs" gada pārskats liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pērn bijis četras reizes mazāks nekā 2019. gadā. Pērn uzņēmums apgrozījis 494,96 tūkstošus eiro, gadu noslēdzot ar 934,45 tūkstošu eiro zaudējumiem, liecina "Lursoft" Klientu portfelis.

Vadības ziņojumā teikts, ka saistībā ar Covid-19 izplatību un ar to saistītajiem ierobežojumiem viesnīca "Hotel Bergs" un Rūmenes muiža slēgta 2020. gada martā. Pēc slēgšanas viesnīca "Hotel Bergs" pērn nav atsākusi savu darbu, savukārt Rūmenes muiža jūnijā atsāka ierobežotu darbību. Rūmenes muižā arī turpinājās rekonstrukcijas darbi – tika izbūvēti papildu numuri, lai nākotnē būtu iespēja apkalpot lielākus pasākumus.

SIA "Hotel Bergs" vadība paredz, ka šogad pieprasījums pēc naktsmītnēm Rīgā būs zems, savukārt Rūmenes muižai šogad, iespējams, būs iespēja rīkot pasākumus un svinības.

Laika posmā no 2020. gada aprīļa līdz jūnijam SIA "Hotel Bergs" darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. SIA "Hotel Bergs" 62,15 tūkstošu eiro apmērā saņēmis atbalstu tūrisma nozares uzņēmumiem Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai.

Pagājušajā gadā SIA "Hotel Bergs" nodarbinājis 25 darbiniekus, 2019. gadā – 39, bet 2018. gadā – 68 strādājošos. SIA "Hotel Bergs" reģistrēts 2003. gadā un pieder Justam Nikolajam Karlsonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!