Foto: Publicitātes foto
SIA "iCotton" nodevusi ekspluatācijā jauno ražošanas ēku Pulvera ielā 4A, Liepājā. Jaunā SIA "iCotton" ražotne plāno darbu uzsākt februāra beigās, kad noslēgsies kokvilnas pārstrādes līnijas uzstādīšana.

Jaunā ražotne ir izbūvēta blakus jau esošajām "iCotton" ražošanas ēkām. Investīcijas būvniecībā ir aptuveni 4 milj. eiro, bet ražošanas iekārtās – aptuveni 11,4 milj. eiro. Jaunās ražošanas telpas ļaus uzņēmumam dubultot ražošanas jaudu, apgrozījumu un radīs līdz gada beigām vismaz 120 jaunas darbavietas, kopumā nodarbinot aptuveni 250 liepājnieku.

SIA "iCotton" savu pirmo ražotni Liepājā atvēra 2013. gada pavasarī, kad uzsāka mitro salvešu ražošanu LSEZ SIA "Lauma Fabrics" telpās Ziemeļu ielā 19, Liepājā, bet 2016. gada pavasarī atvēra jaunu ražotni Krūmu ielā 78, Liepājā, lai izgatavotu neausto kokvilnas audumu un kokvilnas vates diskus.

Aptuveni 95% no savas produkcijas uzņēmums eksportē uz Ķīnu, Itāliju, Krieviju, Lielbritāniju un daudzām citām valstīm. Jau pirms vairākiem gadiem uzņēmums sapratis, ka pieprasījums pēc tā precēm pārsniedz saražotā apjomus, tāpēc pieņemts lēmums par rūpnīcas paplašināšanu.

"Darbs pie šī projekta sākās jau 2016.gadā – projekts nebija vienkāršs, pašvaldībai un Liepājas SEZ pārvaldei nācās veikt daudz darba, palīdzot uzņēmumam pārvarēt šķēršļus – prieks, ka ieguldītais darbs ir nesis augļus, un rūpnīca ir uzbūvēta Liepājā, nevis ārpus Latvijas," atzīst Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā kokvilnas pārstrādes līnija būs ar divreiz lielāku ražošanas jaudu un izgatavos inovatīvu kokvilnas materiālu, ko izmantos kā izejvielu citu higiēnas izstrādājumu ražošanā.

2021. gada laikā uzstādīs divas līnijas sieviešu higiēnas preču izgatavošanai, būs arī divu veidu higiēnas salvešu ražošanas līnija un līnija autiņbiksīšu ražošanai. SIA "iCotton" valdes priekšsēdētājs Sergejs Binkovskis uzsver, ka jaunā ražotne ir nozīmīgs izaugsmes solis, kas ļaus gada apgrozījumu no 26 milj. eiro 2020. gadā palielināt līdz vismaz 46 milj. eiro 2021. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!